Úvodní sérii rozehráli Severočeši skvěle, když doma porazili Kopřivnici 32:27,a v páteční odvetě tak budou hájit pětibrankový náskok. Pokud Lovci postoupí, čeká je další dvojzápas o páté místos lepším z dvojice Frýdek-Místek a Nové Veselí.

Asistenta lovosického trenéra Jana Landu těší, že jeho hráči konečně zvítězili. „Jsem rád, že jsme po čtyřech nevydařených zápasech, ve kterých jsme čtyřikrát vysoko prohráli (třikrát Plzeň, jednou přátelské utkání s Elbflorenz), konečně vyhráli. Důležité to je hlavně z pohledu naší psychiky. Skvělé je, že jsme byli v zápase bojovnějším týmem, než byla Kopřivnice v posledních dvaceti minutách. Zvládli jsme koncovku utkání, což se nám za celou sezonu nepodařilo,“ chválil bývalý reprezentant a kapitán Lovců.

Lovosičtí duel zvládli i bez dlouhodobě zraněných Sýkory se Stachem, ke kterým se v posledních týdnech přidali Motl s Kupou. Mimo hru byl Trkovský. Šanci tak dostal Tomáš Barth, který původně neměl ani nastoupit. Talentovaný křídelník se zaskvěl osmi góly.

„Chtěl bych za výkon vyzdvihnout Tomáše Bartha, za to jak hrál uvolněně a s čistou hlavou. Ukázal všem, jak se má hrát házená pro radost a ne jen proto, že se musí,“ ocenil Landa.

„Hrozně jsem si to utkání užíval, i když nejsem křídlo, byl jsem rád, že jsem mohl hrát. Tuhle výhru jsme jako tým hrozně potřebovali. Konečně jsme hráli soudržně jako tým. Celkově byl náš výkon skvělý a vezeme do Kopřivnice slibný náskok,“ vyhlíží páteční odvetu Barth.