Zasloužili se o to starší žákyně Viktorie Štěchová na skifu a dvojskif mladších žáků Matěj Lacko a Miroslav Vokálek. Navíc mladší žáci skončili v Račicích na druhém místě na párové čtyřce v sestavě: M. Vokálek, M. Lacko, Mikuláš Šmerda, Radovan Kosík a kormidelnice Eliška Heřmánková.

Bronzovou medaili přidala párová čtyřka starších žaček, kterou tvořily: Tereza Krejzová, Monika Mertlová, Petra Hojdarová, Viktorie Štěchová a kormidelnice Heřmánková.
Celkem se představilo dvanáct litoměřických posádek ve finálové jízdě, do které postoupilo vždy šest nejlepších lodí z rozjížděk.

Závodům předcházelo MČR ve sprintu, kterého se mohou účastnit závodníci až od kategorií dorostu. Zde litoměřičtí veslaři získali čtyři medaile. Stříbrnou vybojovala dvojka bez kormidelníka dorostenců Jan Prokeš a Otakar Hamerník, kteří přidali bronz na čtyřce bez kormidelníka (ve společenství s Jindřichovým Hradcem) a na osmě, ve které byli doplněni Landou, Dianiškou, Matušíkem, Hanzíkem, Zadákem, Bělohlávkem a kormidelnicí Heřmánkovou. O čtvrtou medaili se zasloužily juniorky Pavla Krejzová a Klára Fialová na párové čtyřce ve společenství s veslařkami z Boletic a Loun.

V hodnocení Poháru ČR se litoměřický veslařský klub umístil na 12. příčce, ale ještě mnohem úspěšnější byla v kategori mladší žáci, kteří za celou sezonu nasbírali bodový zisk, který je vynesl na fantastické druhé místo. Jen o příčku horší umístění letos vybojovaly starší žačky. Jejich třetí příčka je ovšem historicky největším úspěchem litoměřických starších žaček od zavedení současného systému bodování.

Trenéři úspěšných žákovských kategorií Radomil Peterka a Radka Kindlová nechtějí usnout na vavřínech a s vědomím nutného rozšíření členské základny zvou zájemce o veslařský sport (r. 2007 a starší) do loděnice na Střeleckém Ostrově v Litoměřicích, kde je možné si veslování vyzkoušet v pondělí, středu a pátek od 15 hodin.

Josef Weber