První poločas byl o souvislém dobývání litoměřické branky, ale Vavrek proti pokusům Benaga čaroval. Hosté vycházeli z dobrého obranného bloku a v prvním poločase se jim povedl parádně jeden únik. V 9. minutě šli sami na Cristiana Hrdý s Krokem. První jmenovaný se rozhodl nenahrávat a se štěstím prostřelil domácího brankáře – 0:1.

Stejný futsal se hrál i po přestávce, ale Benagu se podařilo ve 29. minutě vyrovnat, když po tečované střele překonal jinak čarujícího Vavreka Saul – 1:1. O pět minut později bylo všechno jinak. Benago zapomnělo za obranou na Wendersona, který si poradil s Cristianem a skóroval do odkryté brány – 1:2. Litoměřice výborně bránily také domácí power play, a navíc z dalšího brejku dvě minuty před koncem hosté udeřili: Po parádní ráně pod břevno se radoval Danilinho – 1:3.
Rozhodnuto však nebylo. Padesát vteřin před koncem využil power play Belej a vykřesal domácím naději. Vteřinu před koncem mohl srovnat Saul, ale nastřelil jen tyč. Hosté tak podruhé v sezoně porazili Benago.

Simitči: Nedali jsme snad třicet šancí

Trenér Benaga Beni Simitči si nelámal hlavu s tím, že jeho tým v tomto ročníku dvakrát podlehl Litoměřicím: „Výsledek mě samozřejmě mrzí, ale jasným pánem na hřišti jsme byli my. Nechci přehánět, ale měli jsme takových třicet šancí. Dneska, co jsme nedali, je trestuhodné. Stálo nás to domácí porážku."
Vyzdvihnout se však musí i kvalitní a obětavá obrana soupeře a skvělý Vavrek v brance. „Určitě hrál roli na půl výkon brankáře, ale my jsme mu pomohli, že jsme ho trefovali a nastřelovali tyče nebo břevna," litoval Simitči a pokračoval: „Soupeři gratuluji a budu ho chtít do semifinále, pokud se tam oba dostaneme. Rádi bychom Litoměřicím dvě porážky vrátili."

Litoměřice za celou sezonu neprohrály s prvními dvěma celky tabulky. „V play off z nich určitě půjde respekt. Zaslouží si ho. Ať je výhra jakákoliv, tak se počítá. Po herní stránce nám soupeř odevzdal spousty balonů, ale defenziva nás porazila," uzavřel Simitči.

Filinger: Vavrek nám vychytal výhru

Futsalista David Filinger se vrátil do Zruče nad Sázavou opět v roli hrajícího trenéra. „Zápas jsem si užil náramně," usmál se litoměřický kouč, „do Zruče jsme jeli neprohrát, i když jsme věděli, že to nebude lehké. Benago jsme doma porazili, ale čekali jsme, že domácí budou více držet balon. My jsme však byli dobře připravení a klukům můžu poděkovat za fantastickou obranu. Měli jsme i štěstí. Skvěle také zachytal Vavrek, to je nádhera, co chytl. Vychytal nám výhru."

Gardenline by někým mohl být pasován i do role favorita play off. Neprohrál s Chrudimí a dvakrát porazil Zruč. „Trochu jsme s tím počítali," zasmál se Filinger a pokračoval: „Vyhovují nám těžší zápasy. Kluci se umí vyhecovat na Benago i Chrudim. Navíc proti sobě v těchto týmech hrají Brazilci, kteří jsou mezi sebou vyhecovaní. Jiné zápasy nejsou v takovém laufu a občas jsme je i podcenili. Zápasy, jako proti Benagu, se mi líbí. Utkání se muselo líbit i fanouškům. Hrál se kvalitní futsal."

Koho by chtěl David Filinger do čtvrtfinále play off? „Asi to bude Sparta nebo Slavia. Lepší by asi byla Sparta. Nebudeme si vybírat. Oba pražské celky mají stejně kvalitní kádr. Je jedno na koho z nich narazíme," odpověděl litoměřický trenér.

FC Benago Zruč n. S. – Gardenline Litoměřice 2:3 (0:1)
Branky: 29. Saul (Marcelo), 40. Belej (Marcelo) - 9. Hrdý (Taverna), 34. Wenderson (Sedláček), 38. Danilinho (Taverna). Rozhodčí: Kaštánek, Matyš. ŽK: Saul - Macháček. Diváci: 200.
Benago Zruč: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – Marcelo, Fogaca, Belej, Rodek, Brahimi, Vnuk, Saul, Hloušek, Pimpolho. Trenér Beni Simitči.
Gardenline Litoměřice: Vavrek (Bartůněk) – Taverna, Zapletal, Hrdý, Filinger, Wenderson, Danilinho, Vagnao, Two, Krok, Macháček, Sedláček. Trenér David Filinger.