Vyhlásíme a oceníme deset jednotlivců dospělých, pět mládežníků do 18 let, tři nejlepší kolektivy dospělých, tři kolektivy mládeže, nejlepšího handicapovaného sportovce, nejúspěšnějšího v kategorii masters a nejlepšího trenéra.

Návrhy budou zasílat, a nyní už také hojně zasílají, jednotlivé TJ, SK a další sportovní subjekty na adresu ČUS a LtD. Podmínkou zařazení do ankety je, aby navrhovaný byl členem sportovního klubu, tělovýchovné jednoty nebo jiného spolku se sídlem v regionu (Litoměřicko).

Konečné výsledky vzniknou součtem hlasů jednotlivých subjektů (čtenáři Deníku, sportovní redaktoři, předsedové vybraných TJ a SK, členové VV OS ČUS, představitelé měst a obcí).

V loňském roce zvítězil mezi jednotlivci pošesté v řadě extraligový lovosický házenkář Jiří Motl. Druhý skončil pilot tahačů Adam Lacko a třetí kickboxer Stanislav Godla. Mezi mládežníky triumfovala atletka Michaela Červínová.

Prvenství si zopakovali v kategorii dospělých lovosičtí házenkáři, u mládežníků Slavoj Litoměřice Funky Dangers. Nejlepší handicapovanou sportovkyní se stala plavkyně Nicole Fryčová, veteránkou veslařka Libuše Bruncvíková a trenérem Vladimír Šuma.