Návrat hlásí teplická bašta, nyní pod názvem Svarog FC. Právě severočeské derby bylo v premiéře šlágrem.

„Na začátku jsme byli ustrašení, Litoměřice patří mezi špičku, nevěděli jsme, do čeho jdeme. Nakonec jsme ale myslím byli vyrovnaným soupeřem, jen jsme doplatili na nějaké chyby,“ hodnotil regionální bitvu úvodního dějství teplický univerzál Martin Kulhánek.

„Chtěli jsme vstoupit dobře do sezony, což se podařilo,“ glosoval výhru 5:1 domácí Petr Zapletal.

„Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, probíhal podle našich představ. V první půli byla na hráčích vidět trochu nervozita, ale druhá byla v naší režii a zcela pod kontrolou. Kvality Graciana, který přišel na poslední chvíli, jsou nesporné. To potvrdil hned v prvním zápase,“ prohlásil Lukáš Vobecký, manažer litoměřického Gardenline a vyhlásil útok na medailové pozice.

ČFL: Litoměřicko - Vltavín
Litoměřicko dostalo rozhodující gól v poslední minutě

Vobecký snaživý výkon teplického nováčka ocenil. „Teplice mají snaživý tým, nechybí jim pohyb, ale potřebují přidat na agresivitě, kterou se liga hraje,“ uvedl.

„Hrál se vyrovnaný zápas, s tím že my jsme měli větší touhu po vítězství. Rozhodl výkon brankáře, který nás podržel,“ uvedl Igor Vodecký, trenér Litoměřic.

„V první řadě jsme nebyli horší, zápas jsme si prohráli sami svojí nezkušeností. Nás může mrzet neproměňování šancí, soupeř nás trestal z našich chyb,“ dodal k derby Aibek Mukanov, trenér teplického Svarog FC.

Výhry na rozjezd se nedočkali ani Démoni z České Lípy, kteří podlehli pražské Slavii 3:5. „Dostali jsme rychlé góly na začátcích obou poločasů, to se nám nesmí stávat,“ mrzelo Karla Kruliše, trenéra poražených.

1. FUTSAL liga, 1. kolo:

Litoměřice – Teplice 5:1 (2:0)

Branky: 6. Graciano (Zapletal), 20. Hrdý (Kubelka), 26. Vagnao, 28. a 39. Hrdý – 27. Borges.

Další zápasy: Česká Lípa – Slavia Praha 3:5 (1:1). Jeseník – Olympic Mělník 3:1 (2:1), Vysoké Mýto – Helas Brno 8:3 (4:1).

Další program: Sparta – Plzeň 5. 9., 20:30, Třinec- Chrudim 20. 9., 20:00.