Teplice poprvé vedl jako trenér David Filinger, který v minulosti trénoval právě Litoměřice. Premiéra mu ale zhořkla, dobře bránící Gardenline jeho svěřencům mnoho nedovolil.

„Zápas rozhodly individuální chyby, nedokázali jsme se jich vyvarovat. Utkání ale ukázalo, že jsme na dobré cestě. Musím klukům poděkovat za bojovnost. Celkově bylo utkání hodně kvalitní,“ zhodnotil derby Filinger.

Svarog do souboje vstoupil velmi dobře, několik svých šancí ale neproměnil. Poté si vzaly slovo Litoměřice a dvakrát překonaly Kalinu. Brankář domácích svůj tým držel skvělými zákroky. Před přestávkou snížil Neto, nová posila Teplic.

Litoměřičtí se po obrátce dostali do dvougólového vedení, domácí ale díky nezměrné bojovnosti srovnali. Chvíli na to ale hosté opět strhli vedení na svou stranu. Svarog si cestu za vyrovnáním zkomplikoval pátým akumulovaným faulem, ve vzduchu tak byl desetimetrový kop. Ten nakonec Litoměřice kopaly čtyři minuty před koncem, kapitán Kovács z něj upravil na konečných 5:3 pro své barvy.

„Podali jsme kvalitní výkon, Teplice jsme vlastně do ničeho nepustili. O třech bodech jsme mohli rozhodnout už v první půli, mohli jsme druhou polovinu odehrát bez nervů. Bohužel jsme soupeři darovali laciné góly. Vítězství je ale zasloužené,“ shrnul zajímavý duel kouč Litoměřic Igor Vodecký. 

Svarog FC Teplice – Gardenline Litoměřice  3:5 (1:2)

Branky a nahrávky: 18. Neto, 26. Černý (Baran), 29. Nene (Neto) – 4. Taverna (Vagnao), 14. Graciano (Taverna), 22. Záruba (Hrdý), 29. Záruba (Graciano), 36. Kovács (10 m kop)  Rozhodčí: Jan Kresta, Jiří Šmíd. ŽK: Borges. Diváci: 350.

Svarog FC Teplice: Kalina (Hůla, Novák) – Žák, Baran, Borges, Cibrík, Haspra, Kulhánek, Kasal, Neto, Nene, Künzl, Černý. 

Gardenline Litoměřice: Mareš (Vavrek) – Taverna, Záruba, Vagnao, Kovács, Hrdý, Kubelka, Krok, Tichý, Graciano.