14. kolo extraligy mužů: SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice, sobota 10. prosince 18:00

Až do jedenáctého kola opanovali naši Lovci první příčku tabulky extraligy. Poslední dvě kola se jim bohužel výsledkově nevydařila a po dvou prohrách v řadě klesli na třetí pozici. Po jednobrankové prohře v Karviné (29:30) podlehli v domácím prostředí v nevydařeném utkání také Jičínu (28:30). Především na tento zápas chceme velmi rychle zapomenout a získat zpět ztracené body v nejbližším střetnutí v Brně.

Poslední kolo přineslo v extralize vůbec zajímavé a nečekané výsledky. Nejprve si z Karviné po bojovném a velmi dobrém výkonu odvezl výhru nováček z Nového Veselí, aby v neděli v televizním duelu Dukla naprosto suverénně zdolala v domácím prostředí doposud neporažené Zubří. To tak nevyužilo možnost zůstat na čele tabulky a poprvé se tak na první pozici dostal největší favorit na titul celek Plzně.

Tabulka je tak i nadále velmi zamotaná a vyrovnaná (ve všech svých částech):

1. Plzeň 20 bodů
2. Zubří 20 bodů
3. Lovosice 19 bodů
4. Dukla Praha 16 bodů

Dukla Praha se díky výhře v Zubří dostala zpátky do hry o nejvyšší příčky a s napětím je tak očekáván její sobotní duel, ve kterém vyzve v domácí hale mistrovskou Plzeň. Naši házenkáři zajíždějí do Brna, které je společně s Karvinou se 14body v závěsu za první čtyřkou týmů. Brnu se i přes opatrné prognózy ze strany jeho vedení zatím vede velmi dobře a to především díky sérii výher na venkovních palubovkách (Jičín, Nové Veselí, Litovel), kterou podpořili domácí výhrou například nad pražskou Duklou. V posledních třech kolech sice tým z moravské metropole třikrát za sebou soupeři podlehl (Plzeň, Hranice, Frýdek-Místek), ale i nadále zůstává velmi nebezpečným a především nepříjemným protivníkem.

Brno má velmi kvalitní kádr plný zkušených hráčů. Začít můžeme u dlouhou dobu vynikajícího brankáře Jirky Bavlnky, který podává stabilní nadstandardní výkony a je jedním ze strůjců úspěchů moravského klubu. Vedle něj je třeba upozornit na nejlepšího střelce týmu Viktora Hastíka a také další střelecky disponovanou spojku Jana Hubáčka. K nim se samozřejmě přidává matador na pivotu Michal Dostalík, který odvádí výbornou práci jak v obraně tak v útoku. Tým vede zkušený trenér Zdeněk Missbach.

Utkání Lovců s Brnem bude vysílat v přímém přenosu sportovní kanál České televize a vy tak můžete být u toho. Zápas začíná v sobotu v městské hale od 18hodin. Kdo nebude mít možnost jej sledovat v televizi, může samozřejmě Lovcům fandit při textovém přenosu na onlajny.com . JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Václav Klimt, spojka HK FCC Město Lovosice: „Po předchozích dvou prohrách si do Brna chceme jet pro další dva body. Očekávám vyrovnané utkání, které budou rozhodovat maličkosti. Brno nepředvádí příliš kombinační hru, ale prezentuje se především dobře zvládnutými individuálními činnostmi jednotlivců. Nebezpečné uvolnění jeden na jednoho můžeme očekávat od každého z nich. Největší nebezpečí představuje Viktor Hastík, ať už sám nebo ve spolupráci s pivotem. Z větší vzdálenosti se prosazuje Jan Hubáček. Rádi bychom se vrátili zpět do naší podzimní pohody a posunuly se tabulkou výše."

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po dvou porážkách v řadě už musíme zabrat a vrátit se do pohody, ve kterém jsme byli v předchozí části sezóny. Také Brno má na svém kontě sérii proher a bude se chtít doma představit v co nejlepším světle. Toto utkání mohou rozhodovat maličkosti a my musíme rozhodně zlepšit obrannou fázi, která nás zdobila v předcházejících utkáních. Brno má tým, který je dlouhodobě spolu, má spoustu zkušených hráčů. Výborný brankář Bavlnka, velká síla na spojkách ať již při střelbě z dálky nebo ve hře jeden na jednoho. K tomu disponuje skvělým pivotem Dostalíkem. Je to velmi komplexní tým, na který se musíme pořádně připravit. Určitě chceme vyhrát."

Lucie Kantůrková