Domácí Slavoj nejprve vyhrál na palubovce Opavy B 82:76, poté soupeři podlehl 92:65. Nejen o těchto zápasech jsme se bavili s předsedou BK Josefem Mayerem.

Jak jste zatím spokojen s průběhem letošního ročníku?
Celkové hodnocení si nechám až na úplný závěr sezony. Nyní mohu hovořit jen o dílčích úspěších, které se postupně začínají rýsovat. Dílčím úspěchem je výkon našeho C týmu, který se dostal do play off Severočeské ligy. Dalším úspěchem je výkon B týmu, který vybojoval v prvním roce svého působení ve II. lize krásné šesté místo, navíc je tým tvořen výhradně mladými hráči, odchovanci litoměřického basketbalu. A výběr  U19 má jen krůček k udržení extraligy i pro příští sezonu.

Dobře rozehraná sezona pokračuje. Na co se mohou příznivci ještě těšit?
Od 3. dubna jsme účastníky závěrečného turnaje MČR ktg. U14 v Liberci, kam se probojovalo nejlepších osm týmů. Konkurence je obrovská a jen účast je velkým úspěchem. Naším cílem je předvést všem, že umíme hrát dobrý basketbal. Favoritem je  domácí Liberec. V dalších nižších věkových kategoriích se opět snažíme o účast v závěrečných bojích MR a myslím, že se nám to podaří ještě ve dvou případech. Všechny tyto úspěchy dětí vypovídají o poctivé práci trenérů a o pomoci rodičů i ostatních přátel basketbalu jednotlivým týmům. Patří jim za to obrovské poděkování.

Jaké jsou vyhlídky prvního týmu v prvoligovém play off?
Na začátku sezony jsem říkal, že tým vypadá papírově silný a je třeba, aby si hráči  sedli. Trenér Tomáš Eisner se v průběhu soutěže musel vypořádat s četnými zraněními hráčů, s organizačními problémy při komunikaci s vedeními týmů, které nás doplňují. Přesto dokázal vytvořit prostředí, které hráčům vyhovovalo a posléze to bylo vidět i na výkonech. V dlouhodobé tabulce jsme skončili třetí a dostali se do play off. Zde jsme relativně hladce přešli přes Vyšehrad do druhého kola, kde jsme narazili na silný tým Opavy B, který je tvořen z části mladými hráči opavského A týmu. Minulý víkend nás čekaly první dva zápasy v Opavě. Odjeli jsme jen v sedmi hráčích. Opava doma ještě v tomto ročníku neprohrála. Sedm našich borců předvedlo hned v prvním utkání strhující výkon a po vyčerpávajícím boji zvítězilo. Dohrávali jsme ve čtyřech hráčích. Co k tomu dodat? Další zápas jsme prohráli, ale  výsledek 1:1 z Opavy je nadějný pro další utkání.

Kdy se hraje?
Dnes 4.4.od 19.30 a v sobotu 5. dubna od 10 hodin ve sportovní hale 6. ZŠ. Chci pozvat všechny fandy a příznivce litoměřického sportu. Potřebujeme vytvořit bouřlivou atmosféru, potřebujeme šestého hráče týmu v hledišti. Pokud dvakrát vyhrajeme, staneme se spoluvítězem ligy.

Máte ještě nějaké další mety?
Před námi jsou ještě dva cíle. Prvním je postup do extraligy U17. Tím bychom měli v extralize dva týmy U19 a U17. Zároveň bychom splnili nezbytnou podmínku pro žádost o přidělení Sportovního centra mládeže MŠMT v basketbalu pro další čtyřleté období. Centrum by bylo basketbalovou základnou pro oblast. Při jednání se zástupci severočeských klubů jsme se shodli, že centrum do Litoměřic patří vzhledem k dlouhodobým sportovním výsledkům dětí a mládeže našeho klubu.

Jak se díváte na případnou možnost hrát nejvyšší soutěž?
Nabídku hrát baráž o Mattonku jsme již obdrželi. Zatím jsme ji odmítli. Poněkolikáté říkám, že Mattonka se plánuje, ale až ve vzdálenějším horizontu. Museli bychom mít jen na tuto jedinou soutěž rozpočet šest miliónů korun. To je i při pomoci města s financováním našeho klubu nedosažitelné. Zároveň bychom museli vyměnit většinu hráčů. Já mám ale naše hráče rád a chci, aby u nás hráli i v další sezoně I. ligu. Výkonnostní cíl zde stále máme.