Nejčastější příčinou karambolů byla opět nepřiměřená rychlost. Ve dvou případech sehrál svou roli i alkohol.K první nehodě, při níž sehrál roli alkohol, vyjížděli dopravní policisté v neděli v časných ranních hodinách.

41letý muž jedoucí s vozidlem značky Škoda po komunikaci III. třídy od obce Prackovice n/L na obec Dolní Zálezly havaroval při projíždění pravotočivé zatáčky s nájezdem na železniční přejezd. Při průjezdu zatáčkou, vyjel mimo komunikaci a narazil do stojanu zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu.

K výpadku zabezpečovacího zařízení nedošlo a řidič z místa dopravní nehody odešel, aniž by si splnil povinnosti účastníka dopravní nehody. Následně se na místo nehody dostavil a po provedení dechové zkoušky na alkohol mu bylo naměřeno 2,19 promile. Ke zranění osob při nehodě nedošlo.

K druhé nedělní nehodě vyjížděli dopravní policisté ve večerních hodinách k mostu gen. F. Chábery u Litoměřic. 50letý řidič jedoucí ve vozidle značky Ford od obce Mlékojedy na Lovosice narazil při odbočování do ocelových svodidel. Nehoda se obešla bez zranění a při dechové zkoušce na alkohol řidič nadýchal 2,31 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána.

Obě nehody jsou v šetření policie. Řidiči jsou kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí až tříletý pobyt ve vězení.