Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje nabádá lidi k mimořádné opatrnosti při chůzi na namrzlých chodnících a vozovkách. Záchranáři dnes vyjeli už k více než 50 úrazům, řekl mluvčí záchranky Prokop Voleník. Největší problémy jsou na Ústecku a Mostecku.

"Evidujeme přes 50 výjezdů k osobám, které kvůli ledovce a náledí utrpěly úrazy. Jsou to úrazy charakteru vymknutí, výronů, zlomenin nohou a rukou a také tržné rány na hlavě," řekl Voleník. Záchranáři nabádají především chodce k mimořádné obezřetnosti. "Apelujeme na obyvatele zejména Ústí nad Labem, Mostu a Litvínova, aby dbali zvýšené opatrnosti při pohybu na komunikacích," doplnil.

"Hlavní komunikace jsou ošetřené, ale zatím nejsou posolené ty vedlejší, na kterých se nyní stávají úrazy," dodal Voleník.

Místy mrholí a tvoří se mlha. Povrchy vozovek mohou být kluzké. Meteorologové varují, že se mrznoucí déšť s tvorbou ledovky a mlhy se v Ústeckém kraji mohou místy vyskytovat i během Štědrého dne.

Kvůli náledí havaroval v pátek ráno před osmou hodinou v obci Mentaurov sypač. Skončil překlopený v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Pozor by si řidiči měli dát také na dálnici D8. Přestože je chemicky ošetřena, místy se na ní tvoří námraza.