První si navíc vyžádala jedno vážné zranění, při druhé nehodě zablokoval převrácený kamion a vysypané tuny řepky dopravu na dálnici směr Lovosice.

Na hlavním tahu z Lovosic do Ústí  havarovaly ve čtvrtek dopoledne dva kamiony a osobní vůz. „Nehoda se stala před obcí Dolní Zálezly," řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. 

„Zraněný řidič osobního auta byl ve voze zaklíněn. Hasiči jej vyprostili a předali zdravotnické záchranné službě," uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Na místě přistál vrtulník Letecké záchranné služby. Jeden z kamionů se převrátil na bok. Silnice, která je jednou z objízdných tras nedostavěné dálnice D8, byla uzavřená několik hodin. Policie odkláněla dopravu v centru Ústí nad Labem a Lovosic na silnici I/8. Silnice byla od 15 hodin otevřená. V tutéž dobu však došlo k nehodě na dálnici u Doksan. Na boku tam zůstal převrácený kamion.

Další nehoda se stala na dálnici D8
K odpolední nehodě došlo na 40. kilometru dálnice D8. Havarovaný kamion blokoval oba jízdní pruhy směr Lovosice a jeden ve směru Praha. Dálnice byla ve směru na Lovosice zcela uzavřená. Potvrdil to policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

„Kamion se převrátil a blokuje oba jízdní pruhy. Na komunikaci se asi v délce 100 metrů vysypala řepka, kterou převážel," řekl Vinčálek s tím, že náklad zasahoval i do směru na Prahu. „Ve směru na Prahu byla svedena doprava do jednoho jízdního pruhu," řekl Vinčálek. Policie dopravu odkláněla na exitu 35 u Doksan. Odstraňování následků nehody a vyšetřování odhadovala policie do 19:00.

Obě nehody způsobily vážné komplikace v dopravě. Na mnoha místech se tvořily kolony. Problematickým místem byl opět tak jako minulý týden Terezín, ale i Lovosice a další místa, kudy vedly provizorní objízdné trasy.