Letos poprvé se k organizaci jarmarku přidala i Obec Velemín a SK Velemín a z původně malé akce se stala na naše poměry akce velkého rozsahu, které se zúčastnilo mnoho našich obyvatel, rodičů a přátel školy.

Jarmark začal koncertem pěveckého sboru ZUŠ Lovosice Happy Voices, jehož vystoupení na schodech do školy zahřálo v chumelenici srdce posluchačů. Koledy zazpívali také žáci a žákyně z našeho pěveckého sboru.

V postavených párty stanech mezitím začala registrace vzorků bramborových salátů v soutěži o nejlepší a nejchutnější štědrovečerní pochoutku. Sešlo se deset výtečných a velmi chutných salátů a hodnotitelé, kterými byli účastníci jarmarku, neměli vůbec jednoduché rozhodování. Vítězný salát byl odměněn pytlem brambor a nádherným vánočním věncem, který vyrobili žáci školy.

Pěvecký sbor ZŠ Velemín

Pro samotný jarmark připravily výrobky všechny paní učitelky a vychovatelky ze základní a mateřské školy i ze školní družiny se svými třídami. K dostání byly adventní věnce, svícny, dekorace na stoly, závěsy s vánočními motivy, ale i drobné dárky a perníčky či vánoční cukroví.

V průběhu jarmarku byl také poprvé rozsvícen vánoční strom na školní zahradě a atmosféru umocňovaly koledy. A sněžilo.....
Pro malé návštěvníky jarmarku byly připraveny dílničky, kde si děti mohly vyrobit své vlastní výrobky. Barevná, šupinková, světýlková, rybičková dílnička, tvoření z těsta, skládání rozházené adresy pro Ježíška, to je ochutnávka tvořivých činností, do kterých se zapojily nejen děti, ale k naší velké radosti i maminky a tatínkové.

Dílničky pro děti zaujaly i rodiče

Nákupy si všichni mohli zpříjemnit občerstvením, které připravili naši fotbalisté a paní kuchařky ze školní jídelny, jejichž tradiční vánoční závin se stal opravdovým hitem.

Utržené penízky budou použity na nákup odměn pro děti a žáky, na financování dopravy na výlety a příspěvky na pořádání škol v přírodě.

Naše velké díky patří všem rodičům a přátelům, kteří nám pomáhali v průběhu několika týdnů vyrábět a organizovat. Doufáme, že tato akce nebyla poslední a že se budeme v čase adventním scházet ve škole pravidelně a v takto velkém počtu.

Mgr. Ladislava Malíková, ředitelka školy