Na první koncertní den se podařilo zajistit s velkým přispěním Václava Hudečka vítěze mezinárodní, světově uznávané houslové soutěže Fritze Kreislera ve Vídni – Jana Mráčka. Této soutěže se v závěru loňského roku zúčastnilo na 80 nejlepších houslistů světa do 30 let. Porota ve svém verdiktu o Janu Mráčkovi prohlásila: „Jan je důstojným vítězem. Fascinuje nás od prvního kola, nejen technickými dovednostmi, ale také charismatem na pódiu. Diváci se mohou těšit na dva velké houslové koncerty za doprovodu Plzeňské filharmonie v čele s vynikajícím dirigentem mladé generace Tomášem Braunerem, Jeden v provedení houslového virtuóza Václava Hudečka a druhý v provedení vynikajícího Jana Mráčka. Na úvod prvního koncertního dne vystoupí Litoměřický dívčí vokální sbor Puellae Cantates.

Na druhý koncertní den jsme získali umělce, kteří patří k evropské i světové elitě: Stefan Kocán je vynikající, charizmatický basbarytonista, stálý host Metropolitní opery v New Yorku, který vystupoval v řadě věhlasných operních domů. Zpěv vystudoval na Státní konzervatoři a dále na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Ve studiu zpěvu dále pokračoval na vídeňské konzervatoři. Věnuje se pravidelně koncertní činnosti. Na podzim 2014 vystoupil na zahajovacím koncertu Svátků hudby v Praze a začátkem února letošního roku vystoupil s anglickým, světově proslulým barytonistou Simonem Keenlysidem ve Smetanově síni v Obecním domě v Praze Anda Louisa Bogza, sopranistka s nádherným hlasem, je stálou členkou Národního divadla v Praze a Státní opery v Praze.
Vystupovala v rovněž v řadě věhlasných operních domů. V Bukurešti vystudovala hru na klavír cembalo i zpěv. Provdala se do Čech, kde pokračovala ve studiu zpěvu a hře na cembalo na AMU. Věnuje se rovněž koncertní činnosti. Naposledy vystupovala na Vánočním koncertu pořádaném jako součást festivalu Svátky hudby v Praze. Oba umělci jsou vynikající a to je garancí krásného uměleckého zážitku pro všechny milovníky tohoto žánru vážné hudby.

Za občanské sdružení MUSICA ET EDUCATION Alena Kuldová a Zdeněk Kulda