Stejně jako na té pod legendární nízkou horou (jak bychom si dovolili citovat podle básně Jaroslava Seiferta) se sjíždějí s dětmi do městečka na Ohři celé rodiny, aby svým ratolestem do sytosti dopřáli se vydovádět na atrakcích.

Určitě nepřehlédnou, že se tady dá současně využít Komenského metoda názornosti a své děti také poučit: „Jsme rádi, že nám radnice poskytuje prostor a můžeme tak lidem ukázat, že chovatelský koníček je koníčkem krásným," zve na výstavu holubů, králíků, drůbeže, morčat a hrdliček jeden z organizátorů Vladimír Manda ze sousedních Dolánek s tím, s čím se nepochlubil, a to čtyřiadvacítkou rázů, tedy vyandotek zdrobnělých. „Jsou to malé slepičky, na které jsem moc pyšný, protože podle odborníků jsem na Zemi u některých z nich jediným chovatelem," doplnil Manda.

Zbývá snad pouze upřesnit, že se vše koná od pátku 6. května od 14 hodin do neděle 8. května a že mezi vystavovateli přivítá Český svaz chovatelů Brozany-Dolánky své přátelé z širokého okolí, sousedního Mělnicka, Kladenska či Ústecka. Místo konání pouti i expozice je na místním náměstí.