Kromě tradičního tržiště s řemeslnými stánky, občerstvením a pouťových atrakcí je na svátek všech Václavů ve středu 28. září připraven kulturní program na více než šesti scénách. Zejména scény na náměstí a v prostoru lesoparku Osmička přivítají hudebníky zvučných jmen mimo jiné i Ivana Mládka se svým Banjo bandem, Ivu Kubelkovou a JJIM Band, Ivana Hlase, Šavlozubý ponožky, Pavla Calltu nebo punk rockové Jaksi Taksi.

U Yacht klubu si přijdou na své obdivovatelé historické techniky, neboť zde stejně jako loni proběhne výstava historických traktorů a strojů. Ve staré radnici pak budou k vidění výstavy filatelistů a lovosické základní umělecké školy, na Osmičce promo zóna s prezentací místních firem a na Václavském náměstí vojenské ležení z 18. století, které navodí atmosféru nadcházejících víkendových historických slavností „Josefínek" v Terezíně a rekonstrukce bitvy u Lovosic pod Lovošem.

Na věž staré radnice se letos z technických a bezpečnostních důvodů návštěvníci nedostanou. Organizátoři ale připravili velice zajímavou a ojedinělou náhradu, od 13 do 15 hodin bude veřejnosti zdarma zpřístupněna věž kostela sv. Václava s komentovanou prohlídkou.

Hudební program nabídne dále scéna U Stadionu s elektronickou hudbou a multižánrová scéna U Sauny, tradiční Svatováclavská mše v podání sboru KS Lovoš pod vedením Markéty Staré se uskuteční v kostele sv. Václava o půl jedenácté dopoledne. V části lesoparku Osmička blíže čerpací stanice bude pak probíhat program historické scény dětské rytířské soutěže, vystoupení kejklířů, historického šermu nebo letové ukázky dravců. Vstup na jednu z posledních akcí lovosického kulturního léta je zdarma.

Program

Václavské náměstí

10:00 Vinšovanka
12:00 Chorgemeinschaft Coswig Weinböhla
13:30 Šavlozubý ponožky
14:30 Karate Rajchert
15:00 Travis McMuffin
16:00 DMC Revolution
16:30 Plechovanka
18:00 Trio Ivana Hlase
19:30 JJIM Band a Iva Kubelková

Lesopark Osmička

10:00 Kolečkiáda ELKO Lovosice
12:30 ZUŠ Lovosice
14:00 Relax
15:30 Vitamín
17:00 Ivan Mládek a Banjo Band
18:30 Pavel Calta
20:00 Jaksi Taksi
21:30 Nestel Postel

Kostel sv. Václava

10:30 Svatováclavská mše Sbor Kulturního střediska Lovoš pod vedením Markéty Staré.

Zimní stadion

Hudební scéna pro fanoušky elektronické hudby.

DJ Set Dino, Fever, Tony, Massta