Sníh nebo popel

Sníh nebo popelZdroj: DeníkFanoušci žánru young adult zajisté ocení novou trilogii. V prvním díle se čtenář seznámí s osmi přeživšími, jejichž cílem je znovudobytí svobody Zimního království. A hlavní hrdinka Meira hodlá tohoto cíle dosáhnout přes všechny překážky, včetně jejího zlomeného srdce.

Dívka se zlomeným srdcem a nelítostná bojovnice. První díl bestsellerové trilogie Mírné jaro, krušná zima? Kdepak, v tomto světě platí jiná pravidla! Jaro před šestnácti lety dobylo Zimní království. Jedinou nadějí zničené země je osm přeživších a Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a vychovali ji jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala. Nešťastně. Ani zlomené srdce ji ale nezastaví – udělá cokoliv, aby její království získalo svobodu.

Knihu vydalo nakladatelství CooBoo

Vzpoura goliardů

Vzpoura goliardůZdroj: DeníkNová kniha Vlastimila Vondrušky přenese čtenáře do dob vládnutí Přemysla Otakara II. Česká výprava v čele s Oldřichem z Chlumu se vydává do Cách, ale jsou obviněni z vraždy a následně uvězněni. A jediný, kdo může odhalit, kdo za tím vším stojí, je panoš Ota…

Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále proti Alfonsi Kastilskému jeho konkurenta Richarda Cornwalského a za to má slíben majestát, propůjčující mu rakouské a štýrské léno. Jenže v diplomacii není nic takové, jak by se mohlo na první pohled zdát. Oldřich z Chlumu odjíždí s několika významnými velmoži do německých Cách s tajným posláním. Záhy po příjezdu je zavražděn císařův komoří a osobní přítel Richarda Cornwalského. Z vraždy jsou obviněni čeští šlechtici a uvězněni. Navíc dojde ve městě k nepokojům, v jejichž čele stojí žáci tamní katedrální školy, potulní vakanti zvaní goliardi. Vše zůstává na panoši Otovi.

Knihu vydalo nakladatelství Moba.

Hadohlavec

HadohlavecZdroj: DeníkMargaret Campbellová a Li Jen se vrací zpět ve čtvrtém díle čínských thrillerů mistra svého žánru Petera Maye. Oba hlavní hrdinové musí čelit nejen své minulosti, ale také neúprosnému času. Podaří se jim včas zneškodnit biologickou časovanou bombu? 

Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených států, kde ji však čeká kamion plný mrtvých Číňanů a konfrontace s vlastní minulostí. Pekingský detektiv Li Jen působící na čínském velvyslanectví ve Washingtonu má zjistit, proč se jeho krajané udusili v uzavřeném chladicím voze v jižním Texasu. Navíc se opět setká se ženou, která utekla z Číny i z jeho života. Společně dostanou za úkol odhalit, kdo stojí za obchodem s ilegálními čínskými imigranty, který vedl k texaské tragédii. Zjistí, že imigranti se stali nedobrovolnými přenašeči smrticího nákladu. Li a Margaret, zápasící s démony společné minulosti, závodí s časem, aby zneškodnili biologickou časovanou bombu, která hrozí, že zničí nejen jejich budoucnost, ale i budoucnost celého lidstva.

Knihu vydalo nakladatelství Host. 

Pax, můj liščí přítel

PaxZdroj: DeníkAni na děti jsme nezapomněli. Láska mezi dítětem a zvířetem je nepřekonatelná. O tom se přesvědčí hlavní hrdina Petr a jeho liščí kamarád Pax, kterého zachránil ještě jako liščí mládě. Oba zažijí řadu příhod a dobrodružství během cesty s jediným cílem: opět být spolu. 

Od chvíle, kdy Petr zachránil Paxe jako malé lišče, z nich byli nerozluční přátelé. Jednoho dne se však stane nepředstavitelné: Petrův otec vstoupí do armády a přinutí ho vrátit lišáka do volné přírody. V dědečkově domě, pět set kilometrů od domova, si Petr uvědomí, že není tam, kde má být – s Paxem. A tak se, poháněný láskou, věrností a žalem, vydává navzdory blížící se válce na dalekou cestu, aby se se svým přítelem opět shledal. Ani Paxovi, který neochvějně čeká na svého chlapce, se však nevyhnou nebezpečná dobrodružství a překvapivá odhalení…

Knihu vydalo nakladatelství CPress. 

Ztracený slib

Ztracený slibZdroj: DeníkDvě ženy, dva příběhy a jeden složitý propletenec tajemství. Mladá policistka Sadie Sparrowová je donucena vzít si dovolenou, a tak odjede do Cornwallu, kde se dozví o příběhu zmizelého chlapce. A stopy ji zavedou k Alice, postarší autorce detektivek, která se snaží uniknout své minulosti…

Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na tradiční oslavu letního slunovratu. Šestnáctiletá Alice Edevanová je jako na trní: nejenže vymyslela dokonalou zápletku pro svou detektivku, ale je také až po uši zamilovaná. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí Edevanovi bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro. O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost. Tou dobou vede Alice Edevanová, nyní stará dáma, život uspořádaný téměř stejně pečlivě jako detektivky, které ji proslavily. Až jednou začne mladá policistka klást otázky o minulosti její rodiny a probudí zpět k životu složitý propletenec tajemství, před nimiž Alice celý život utíkala…

Knihu vydalo nakladatelství Ikar.

Maminčin mazánek 

Maminčin mazánekZdroj: DeníkTento knižní tip zajisté ocení fanoušci mrazivých thrillerů. Hlavní hrdinové pátrají po sadistickém masovém vrahovi, který unáší a vraždí páry. Počet obětí stoupá a pátrání se postupně mění na hru kočky s myší…

Sleduje… Vyčkává… Kdo je na řadě? Tento thriller o precizním sériovém vrahovi není pro slabé povahy. Musíte být připraveni na šok! Ideální pro fanoušky Angely Marsons.
V lesním hrobě je pohřbena matka s dítětem. Jeden z nich je živý, druhý mrtvý. 
Detektiv konstábl Charlie Staffordová má za úkol pátrat po pohřešovaných osobách. Úkolem ji pověřil přímo její šéf, detektiv inspektor Geoffrey Hunter. 
Čím více párů je pohřešováno, tím sílí tlak na oba kriminalisty. Stopy jsou nejasné. Identifikovali několik podezřelých, ale je mezi nimi pachatel? Dokáže Charlie zastavit sadistického vraha, jehož jediným přáním je potrestat ty, kdo podle něj provedli něco špatného? Nebo se sama bezděčně stane obětí? 

Knihu vydalo nakladatelství Omega.