Mezi hlavní hudební hvězdy bude patřit Kuba Kaifosz, frontman úspěšné pražské formace Wild Tides, který představí svůj nový sólový projekt Boy Wonder & The Teen Sensations. Z hlavního města Česka dorazí i ostřílená punkrocková parta The Unholy Preachers. Návštěvníky do varu dostanou určitě i méně známí, zato energií nabití The Osels z Plzně. Trochu melancholické nálady s sebou ze Znojma přivezou Psychocandy. Domácí scénu pak zastoupí litoměřičtí Tantalos. To ovšem není ani polovina toho, co si pro návštěvníky organizátoři připravili.

Že No Waves nejsou pouze o muzice, se budete moci přesvědčit na druhé scéně. Projekt dvou absolventů umělecké školy v Litoměřicích, to je MLADIVADLO. O tom, jak málo záleží na slovech, když dojde na lásku, vám předvedou ve hře Osvald a Zinalda mluví stranou. Litoměřický divadelní soubor Li-Di pak uvede inscenaci divadelní hry Medvěd od ruského dramatika A. P. Čechova.

Festival byl podpořen městem Litoměřice a současně byl vybrán jako jeden z projektů v programu „Litoměřice – live city jsi ty", který je financován z prostředků dárcovského fondu Hennlich administrovaného Ústeckou komunitní nadací.

„Festival se snaží odstranit hranice mezi divákem a účinkujícím. Přijďte se přesvědčit, že kultura je dostupná všem, a třeba se i aktivně zapojit. Vždyť na pódium je to jen krůček," zve za organizátory akce Šárka Hlaváčková.

Vše důležité o No Waves festivalu• festival se uskuteční v sobotu 27. června od 14 hodin na Střeleckém ostrově v Litoměřicích
• událost je zaměřená na hudbu, divadlo a poezii
• z kapel vystoupí The Osels, Tantalos, The Unholy Preachers, Psychocandy, Boy Wonder & The Teen Sensations a další
• druhá scéna bude patřit divadlu – představí se Mladivadlo a Li-Di
• festival No Waves je další akcí letošního ročníku Litoměřického kulturního léta, podpořilo jej město Litoměřice i dárcovský fond Hennlich
• a navíc – vstupné je zcela zdarma