I o tom jsme si povídali s předsedou klubu Danielem Sadilem.

Nálada po posledním duelu v Českých Budějovicích, kde jste podlehli 3:2, navíc konkurenti uspěli, asi nebyla nejlepší?
Kdybych to měl popsat, tak   to byl smutek, zmar. Po tom fantastickém rozjezdu celý průběh napovídal, že to bude opravdu nejúspěšnější sezóna, ona tedy i tak je, ale když se pohybujete na druhém, třetím, čtvrtém místě, polovinu ročníku jste do šestky, tak to teď mrzí. Měli jsme spoustu mečbolů, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Na druhou stranu, když jsme před sezónou dávali dohromady tým, tak bychom byli za osmičku rádi. Pokud si uvědomíte, že z extraligy přišly dva mančafty, do špičky se jen tak tak vyškrábala Jihlava, tak to umístění není zase úplně špatné. Ale jak už jsem říkal, předsezónní cíl je splněn, ovšem smutek z konce přetrvává. Člověk asi čekal hrozně moc a nakonec jsme se dostali  zatím jen do toho předkola.

Předkolo play-offNeděle 8. 2.: Litoměřice – Benátky (od 17)
Pondělí 9. 2: Litoměřice – Benátky (18)
Čtvrtek 12. 2.: Benátky – Litoměřice (18)
Pátek 13. 2.: Benátky –  Litoměřice (18) – případný 4. zápas
Neděle 15. 2.: Litoměřice – Benátky (17) – případný 5. zápas

Ve čtvrtek už jste měli sezení s trenéry, asi jste se bavili o tom, zda se dalo něco udělat lépe?
Samozřejmě. Poslední čtyři zápasy se neměly ztratit, nemůžeme doma dovolit necelou minutu před koncem skórovat Havířovu. Je fakt, že jsme mohli mít i o trochu víc štěstí. Trenéři si musí všechno rozebrat. Musíme i zohlednit, že v závěru základní části měl náš partnerský tým marodku, proto nám nemohl poskytovat hráče, kteří s námi v sezóně nastupovali. Po těch Budějkách byla nálada špatná, cesta domů nebyla veselá. Na nás všech teď je, abychom tým znovu nabudili. Řekli si ok, jdeme do předkola a chceme v play – off postoupit co nejdál.

Čekají vás Benátky, tedy tým, se kterým jste nedávno doma prohráli a třeba i ty body vám nakonec chyběly. Co říkáte na soupeře?
Nadšení z toho nejsme. Víme, že došlo k výměně trenéra, Filip Pešát odešel do Liberce, jehož jsou Benátky farmou. A je pravděpodobné, že ten kádr bude maximálně využitý. Každopádně pro soupeře je už postup do předkola úspěchem.

Ve vzájemných zápasech to žádné gólové dostihy nebyly, padalo málo branek. Z těch soupeřů byste si asi vybrali lepšího, třeba Ústí?
Určitě. Kvůli lidem by to bylo samozřejmě mnohem lepší. Benátky opravdu nebyly tím, koho bychom si přáli.

S jakým kádrem půjdete do předkola?
Blíží se datum 15. únor, což je termín, po kterém hráč, který nastoupí v extralize už nesmí hrát v I. lize. Pak jsme tam omezení počtem startů, které má nějaký náš hráč za partnerský tým, takže teď začíná období počtů. Budeme v neustálém kontaktu se Spartou  Praha a musíme řešit do poslední chvíle, kdo nastoupí v neděli.

Myslím, že se nám ale povedl dobrý tah tím, že jsme v okamžiku, kdy skončila juniorka Karlových Varů v mládežnické KHL, získali dva hráče. Ti se zatím jeví velmi dobře. Teď otevřeme soupisku hráčů, kteří za nás mohou hrát a pokusíme se připravit co nejlepší mančaft. Především  musíme všichni zapracovat na tom, abychom tým namotivovali a fanoušky potěšili.

Dostali jsme třeba spoustu povzbudivých sms, které svědčí o tom, že lidé fandí, mají o hokej zájem. I když teď převládá zklamání, je třeba si uvědomit, proti komu v soutěži nastupujeme. Vždyť to je Chomutov, Kladno, nabuzené České Budějovice, Jihlava, Třebíč a pak někde za nimi o dvě příčky Litoměřice. Stejně si tedy myslím, že to je úspěch. Ten vlak se zkrátka rozjel hodně rychle, ale pak mi přišlo, jakoby nám došla pára. Hráli jsme ke konci také jen na tři pětky, což se projevilo. Až v závěru, kdy nám pomohla Sparta, se to zlepšilo. Bohužel to nestačilo.

Začíná v podstatě nová soutěž, co si přát?
To je jednoduché. Dělat sobě i fanouškům, kterých si za jejich podporu vážíme, radost. Hráči si sami nejlépe uvědomují, o co přišli, jakou měli šanci na přímý postup. Věřme, že to zvládneme a půjdeme dál. Naši příznivci si to zaslouží.