„Dnes jsou pro tři body velice důležité a těžce vybojované. I když tam nebyla ta hokejová lehkost jako dříve, tak si myslím, že si ty tři body zasloužíme. Při přesilových hrách jsme nastřelili několikrát tyčku a myslím, že kdybychom skórovali, tak by se nám šlo do třetí třetiny lépe.

Máme stejný problém jako náš dnešní soupeř, a to je ten, že se trápíme v koncovce. Řekli jsme si, že musíme vyhrát zápas na minimum obdržených branek, což se nám povedlo. Chtěl bych poděkovat Petrovi Přikrylovi, který nás několikrát podržel, i když nastoupil s lehkým zdravotním handicapem a nevěděli jsme, jestli dnes bude vůbec chytat. Dnes o vítězství rozhodlo trochu i štěstí, protože nám tam padl odražený puk. Takové góly jsme zatím dostávali spíše my. S Kadaní je každý zápas vyhecovaný, jsou to kvalitní střetnutí. I když jsem řekl, že jsme si tři body zasloužili, tak to byly šťastné body. Obzvláště po tom, co jsme s Kadaní třikrát v řadě prohráli,“ ohlédl se za duelem spokojený litoměřický kouč Daniel Tvrzník.

„Přijeli jsme urvat nějaké body. To se nám nepodařilo. Když se ale podíváme na výsledek 2:1, tak ta prohra byla těsná. Byly tam nějaké šance, například v podání Jirky Charouska. Přestalo nám to tam padat. Na jeden gól se těžko vyhrává, i když na střely jsme dnes asi zvítězili. Alespoň bod jsme si zasloužili. Domácí ale sehráli velice dobře přesilové hry a jednu branku z nich dali. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, měli jsme i lepší poměr střel, ale nechodili jsme před branku, kde se hokej rozhoduje. Pro nás není v poslední době překážkou brankář, ale nemohoucnost našich střelců. Hráči by asi potřebovali vyměnit hokejky a já začít chodit do kostela, aby se situace zlepšila. Na tréninku se tomu věnujeme, říkáme si, co máme dělat, ale v zápase je vše úplně jinak,“ kroutil hlavou kadaňský asistent Jiří Rech.

Ve středu hrají Litoměřice doma se Šumperkem.

Litoměřice - Kadaň 2:1

Branky a asistence: 4. Slížek (Horčička, Rindoš), 30. Novák (Ketner, Gengel) 23. Stehlík (Charousek, Stoklasa). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:0. Rozhodčí: Humpolíček Klein, Skopal. Diváci: 1360.

Litoměřice: Přikryl Drábek, Evan, Gula, Stříteský, Kříž, Ketner, Suchý, Hora Loskot, Belay, Hašek Rindoš, Slížek, Horčička Gengel, Kloz, Novák Tůma, Hlusička, Kafan.

Michal Sabó