V úvodní části se gólově prosadil pouze druholigový Děčín. Hosté srovnali ve druhé třetině díky Kolářovi. Třetí dvacetiminutovka už vyzněla lépe pro Stadion, který se rozstřílel.

„Jeli jsme Do Děčína v podstatě s jednou pětkou, zbytek doplnili junioři. První třetina byla z naší strany špatná. Pak jsme se zlepšili, ale výrazněji jsme se prosadili až v té poslední části, kdy bylo vidět, že máme více sil. Nebyl to výkon, jaký bychom si představovali, ale jak už jsem zmínil, hráli jsme v hodně kombinované sestavě. Ale účel to splnilo, viděli jsme v utkání ty mladší kluky," poznamenal po duelu jeden z litoměřických koučů Daniel Tvrzník.

Běloruský Šachťor Soligorsk už byla jiná káva. Kvalitní výběr včera dokonale prověřil připravenost litoměřického výběru. Domácí měli první šanci po několika vteřinách, Mrňa ale nájezd přesně nezakončil. Sachťor pak trestal po obléhání v 11. minutě, kdy se v početní výhodě prosadil Verameichik. Stadion srovnal v přesilovce na začátku prostřední části, na přihrávku Slížka si najel Paločko a Pronin neměl šanci – 1:1.

I přes řadu nebezpečných situací před oběma brankami si diváci počkali na další góly až do závěrečné dvacetiminutovky. Nejprve hosté využili ve 48. minutě přesilovku, Navarenko napřáhl od modré a Eronov tečoval puk za záda Sedláčka. O pět minut později ale našel Martinka od mantinelu střílenou přihrávkou Paločka, který pozměnil směr a bylo opět vyrovnáno.

Hráči ani jednoho z týmů se nechtěli s remízou smířit, ale duel přesto dospěl až do samostatných nájezdů. Nejprve sice Šinágl i Efimenko proměnili, ale pak se čekalo až do šesté série, kdy rozhodl o domácí výhře Rudovský.

„Měli jsme zprávy od Litvínova, kde už soupeř hrál, takže jsme čekali těžký zápas. To se potvrdilo. Šachťor byl dobrý na puku, dobře bruslil.Ten zápas nás stál hodně sil, ale zvládli jsme ho velmi dobře. Na to, v jaké fázi přípravy mančaft je, předvádíme nečekané výkony. Snad jsme to nenačasovali špatně," usmíval se Daniel Tvrzník.


Děčín – Stadion 1:5

•Branky: Řídel – Racek 2, Kolář, Merta, Novák. Třetiny: 1:0, 0:1, 4:0.

•Litoměřice: Sklíba – Žovinec, Sobotka, Kolář, Novotný, Hříbal, Opava – Novák, Hašek, Rudovský – Eis, Keltner, Merta – Nenadál, Racek, Náprstek – Pavlata.


Stadion – Soligorsk 3:2 sn

•Branky a nahrávky: 21. Paločko (Slížek, Martinka), 53. Paločko (Martinka), 65. Rudovský – 11. Verameichik, 48. Eronov (Navarenko). Vyloučení: 6:11. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Třetiny: 0:1, 1:0, 1:1. Rozhodčí: Volf – Ptáček, Místecký. Diváci: 310.

•Litoměřice: Sedláček – Kříž, Kolář, Toman, Sobotka, Hříbal, Martinka, Evan, Husák – Šinágl, Slížek, Hašek – Rudovský, Tvrzník, Mrňa – Hlusička, Žalčík, Racek – Doležal, Paločko, Novák – Keltner, Shchyhelski.

•Soligorsk: Pronin – Stas, Medvedev, Markelov, Verameichik, Kambovich, Eronov, Navarenko – Efimenko, Barykin, Lastovetskiy – Shvedov, Goranin, Andryschenko – Volkov, Dadonov, Syshko – Schyrko, Shlyga, Sheremetiev.