Přitom jako první se z branky radovali oni. Ve 12. minutě našel Kalla Šulce a ten se trefil mezi Hanuljakovy betony – 1:0. Předtím ovšem Stadion přestál dvě šance soupeře (Dušek, Koma). Vstřelený gól domácí nabudil, ale navýšit vedení nedokázali. Chomutov dokonale otočil zápas ve druhé dvacetiminutovce, kdy nejprve srovnal v početní výhodě Koma, poté se prosadil Hovorka a těsně před koncem periody využil další přesilovku Rutta – 1:3.

Zkušení hosté už zápas nepustili, naopak mohli v poslední části ještě výhru navýšit.

„Věděli jsme, že Litoměřičtí jsou teď v dobré formě. My jsme naopak měli dlouhou pauzu, které jsme se trochu obávali. Myslím, že jsme utkání odehráli velmi dobře na to, že jsme měli tu přestávku. Měli jsme i dobrý pohyb, což rozhodlo. Utkání bylo na vážkách od stavu 1:1 a čekalo se, kdo vstřelí další branku. Měli jsme trochu štěstí a branky ve druhé třetině vstřelili my. Ve třetí třetině jsme si už výsledek pohlídali.

Kluci to zvládli výborně takticky a myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě. Po první třetině, kterou jsme prohráli,  rozhodly naše dvě využité  přesilovky.
Měli jsme štěstí, které se ne vždy přikloní k lepšímu, ale nám dnes pomohlo k zasloužené výhře. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a Litoměřice mají dobrý tým. Není náhoda, kde v tabulce jsou. Měli jsme ze zápasu trochu obavy, a tak si výsledku opravdu velmi vážíme," přiznal spokojený kouč Chomutova Břetislav Kopřiva.

„První třetina a až do půlky zápasu to při hře pět na pět nebylo špatné. Dali jsme ale soupeři až moc prostoru v přesilovkách, kde nás už přehrával. Měli jsme dnes mnoho vyloučených a stálo nás to také dost sil. I když jsme stále chtěli, tak hra dopředu už moc nešla a soupeř si výsledek pohlídal.

Chomutov na tom byl také lépe bruslařsky. Soupeř má v čele tabulky velký bodový náskok a je to na jeho hře vidět. Hráči mají čisté hlavy a hrají s lehkostí. Vycházely jim kombinace a dobře bruslili. Kdybychom nedostali dvě branky z přesilovek a tu druhou dokonce tři vteřiny před koncem třetiny, tak jsme je mohli třeba trápit trochu déle. Soupeř ubránil všechny naše přesilovky, které nám vůbec nešly. To byl ten rozdíl, a proto to dopadlo 3:1 pro hosty," zhodnotil duel domácí trenér Jiří Doležal.

Litoměřice - Chomutov 1:3

Branky a nahrávky: 12. Šulc (Kalla, V. Bílek) – 22. Koma (Růžička, D. Květoň), 38. Hovorka, 40. Rutta (Hřebejk, Hovorka). Rozhodčí: Grech – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 0:3, 0:0. Diváci: 1260.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Špelda, Kolář, Mikliš – V. Bílek, Kalla, Procházka – Novák, Švagrovský, Ondráček – Volek, Černoch, Chlapík – Z. Doležal, Racek.

Piráti Chomutov: Hanuljak – Skinner, Rutta, Toman, Koma, Scalzo, Rýgl, Bartejs – Hřebejk, Gajovský, Hovorka – Veselý, Růžička, D. Květoň – L. Květoň, Dušek, McGregor – Sinisalo, Chlouba, Kadlec.