Co byste řekl k vítěznému nájezdu?

Trošku jsem to včera odkoukal od Martina Chabady a hodně jsme se o tom bavili, že jejich brankář zůstával poměrně dost na brankové čáře. Dnes jsem se rozhodl až mezi kruhami, že místo kličky budu střílet a naštěstí to tam padlo.

Jaký je to pocit být střelec vítězného gólu?

Vždycky si to strašně užíváte a v play-off to je něco speciálního.

Jaké to je porazit favorizovanou Olomouc?

Je to výborné. Oni to chtěli tady určitě ukončit, protože nám se u nich ty zápasy ne úplně povedly. A je super, že se ještě vrátíme a budeme hrát jako ty poslední dva zápasy.

Nepřekvapili jste i sami sebe, že jste sérii srovnali?

Možná trochu, ale my jsme si věřili, věděli jsme, že musíme hrát naší hru a bojovat. Soutěž je hodně vyrovnaná, Olomouc je silný soupeř, který chce hrát v lize vysoko, ale tady může každý porazit každého.

Myslíte, že byste přes Olomouc dokázali přejít?

Myslím si, že v první řadě by byla chyba, kdyby člověk přemýšlel nad tím, že si dáme čtyři zápasy a sezona skončí. My chceme a jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát a o další výhru se pokusíme v příštím zápase. Může se stát cokoliv.

Dnes padaly branky jen z přesilových her, nebylo to trošku opatrnější?

To je tím play-off, nesnažíme se tolik riskovat, hrajeme to spíš na jistotu, protože v play-off rozhoduje každá chyba. Uděláte jednu chybu a už to nevrátíte.

V čem jste se poučili z prvních dvou zápasů?

My jsme si hlavně řekli, že nesmíme být tolik vylučovaní. Protože Olomouc má výborné přesilovky, u nich jsme většinu gólů dostali právě z přesilových her. I tady, když jsme jim dali přesilovou hru, tak bylo strašně těžké to ubránit a i nějaký ten gól jsme dostali. Jsou v tom dobří a musíme si na to dát ještě větší pozor.

Jak si vy konkrétně užíváte play-off? Tady v Litoměřicích je vlastně úplně poprvé.

Užívám si to neskutečně. Za tu dobu, co jsem tady, tak jednou nám to uteklo o bod, předtím zase snad jen o šest. Takže, když se na to člověk celou sezonu připravuje a teď už to tady konečně je, tak má z toho skvělý pocit.

Je znát, že se hraje play-off? Že to má větší šťávu?

Určitě, týmy do toho jdou s úplně jiným nasazením, než v celé sezoně. V té máte 52. kol na nápravu něčeho nepovedeného, můžete něco stále změnit a nějak na to reagovat. Kdežto v play-off uděláte jednu chybu a můžete mít po sezoně.

Teď vás čeká pátý zápas, který může hodně naznačit.

Musíme tam hlavně dobře začít. Držet nerozhodný stav, nebo dát rychlou branku, která by nám určitě pomohla. Potom můžeme nějak ten zápas držet, hlavně musíme hrát bez faulů a zodpovědně. A věřím, že i u nich můžeme uspět, když budeme hrát naší hru.

Alexandr Stys