Letošní bilance je vyrovnaná, Stadion vyhrál v prvním duelu 3:0 (Hašek, Lapšanský, Mrňa), ale od soupeře se vrátil bez bodů, když podlehl 3:1 (Sedlák, Plášek, Hlinka Rudovský).

V brance hostujícího týmu má pevnou pozici Tomáš Štůrala (3,37 branky na zápas, úspěšnost 89,68%). Nejproduktivnějším hráčem je s 25 body (11 + 14) David Vrdlovec, který však podle klubových stránek zamířil do extraligové Slavie Praha. Devětkrát se mezi střelce zapsali Karel Plášek a Aleš Holík (oba 9+11). Hosté před duelem v Litoměřicích vyměnil hlavního kouče, když Radka Kučeru nahradil Zdeněk Moták. Šumperku se mnohem více daří na svém ledě, kde z celkových 40 bodů získal plných, 32. O víkendu porazil po nájezdech Most 4:3.

Domácí hokejisté naposledy prohráli v Hradci Králové těsně 3:2. Budou chtít samozřejmě získat potřebné body, ale zároveň si přejí, aby si do Kalich Arény našlo cestu co nejvíce diváků.

„Utkání má i charitativní nádech, protože diváci mohou na utkání přinést plyšové hračky, které po vstřelení první domácí branky naházejí na ledovou plochu. Mladí hokejisté Stadionu je poté sesbírají a hráči je ve čtvrtek předají Dětskému domovu Litoměřice, v pátek Dětskému oddělení MN v Litoměřicích. Tato akce se před několika lety poprvé objevila v zámoří, postupně narůstá její obliba i v Česku. Fanoušci mají možnost potěšit děti v době Vánoc. Kdyby náhodou Stadion žádnou branku nevstřelil, tak se plyšáci na led vhodí až po konci utkání. Věříme, že si na utkání najde cestu řada diváků a podpoří děti, které nemohou Vánoce strávit tak, jak by si přály," dodal manažer Kalich Arény Jan Fišera.