Litoměřicko B - Proboštov 1:0

Branka: 17. Frank z pok. kopu, ŽK 6:2, ČK Memeti (Proboštov), poločas 1:0, r. Suchánek, 180.

Litoměřicko B: Strnad – Novotný, Novák, Kleniar, Tupý – Flégl, Rapavý, Grunert, Valenta (80. Slabý) – Frank – Hýř.

Střetnutí 20. kola mezi třetiligovou rezervou FK Litoměřicka (8.) s posledním celkem tabulky Proboštovem nebylo pro hostitele zase až tak jednoduché. Pokud si někdo myslel, že půjde jen o výši skóre, spletl se. Hosté se čtyřmi zkušenými exligisty společně s běhavým mládím nenechali papírovému favoritovi nic zadarmo.

Utkání bylo provázeno mnoha osobními ostrými souboji, které se naštěstí obešly bez zranění a všechno mohlo být jinak, kdyby hosté do přestávky prohrávali rozdílem dvou, tří branek. S možnostmi, jak navýšit jednobrankové vedení po proměněné penaltě Frankem (17. min.) nařízené po faulu na Kleniara, si ale svěřenci trenéra Vlastimila Stožického zrovna moc nepotykali.

„Takové šance by se zužitkovat rozhodně měly," přiznali i středopolaři Rapavý s Fléglem. „K tomu, abychom domácí výprodej šancí potrestali, jsme si minimálně jednu možnost vypracovali. Ale jak jste viděli sami, Šváb při exekuci penalty zklamal," posteskl si po zápase dlouholetý ligista Teplic, v současnosti asistent proboštovského kouče Kupky Hynek Chalupník.

„Zápas nám ukázal, v čem máme rezervy a na čem musíme zapracovat a o to více si dnešního plného bodového zisku, který nám dává klid středu tabulky, cením," uvedl trenér FK Vlastimil Stožický.
„Ano, byla to doslova fotbalová válka o velmi důležité body pro obě mužstva. My jsme si ve středu tabulky vylepšili svou pozici, zatímco hosté si porážkou přidělali další starosti se setrváním v soutěži. Při podobných utkáních jde fotbalová kvalita stranou a navrch mají osobní souboje na hraně pravidel a bylo jasně vidět, že naše mládí na něco takového ještě není zcela připraveno a někteří zkušenější hostující hráči si některé z nich mohli odpustit. Možná si ani neuvědomovali, že se tak sami častým přerušováním hry dostávají z tempa," uvedl k duelu předseda FK Litoměřicko Radek Bania. „Duel nám v plné nahotě ukázal, o čem přebor Ústecka je," potvrdil souhlasně místopředseda FK Pavel Šemelík.

Žatec - Hrobce 3:4

Branky: 5. a 34, Klinec, 27. Hasman – 12. a 15. Polák, 24. Kühn, 84. Neuman, ŽK 9:3, ČK Paul (Ž.), poločas 3:3, r. Kolátor, 100.

Hrobce: Sailer – Fary, Matoušek, J. Kühn (11. Kejval), Hála – Polák, A. Kühn, Hubený (46. P. Slavíček, 71. Mikas) – J. Slavíček, Neuman, Kala.

V Žatci, který má na jaře hodně nevyrovnané výsledky, nečekal Hrobce snadný zápas.
„Věděli jsme, že se do týmu soupeře už minule po trestu vrátil Zelinka, takže to nešlo podcenit. Bohužel nám nevyšel začátek, brzy jsme dostali branku," prozradil trenér lídra Jaromír Kala. Jeho svěřenci ale zápas otočili.

„Vedli jsme už 3:1, ovšem domácí se dvakrát zázračně trefili a rázem to bylo 3:3. Zbytečně jsme si to tak zkomplikovali."
O výhře rozhodl až šest minut před koncem Neuman. „Ve druhé půli jsme tlačili, domácí se soustředili spíš jen na obranu, ten tlak také přinesl gól. Tahle výhra by ale mohla znamenat psychickou vzpruhu, je to cennější, než kdyby to bylo jednoznačné. Teď máme Brnou a to bude také hodně zajímavý zápas."