I. A třída sk. A

„Udělali jsme několik změn v rozestavení. A myslím si, že to pomohlo," prozradil kouč Modré Josef Rákosník. Co se na hřišti změnilo? Na stopera šel Martin Fejfar, na kraj obrany zase mladý Mayerhofer. Ve středu zálohy se zase objevil Tomáš Fejfar a Podolský. „Domácí přitom začali aktivně, Matějka byl ale pozorný. Pak jsme přebrali iniciativu, byly tam i šance. Buď jsme ale narazili na dobře chytajícího brankáře, nebo branku vůbec netrefili," pokračoval Rákosník.

První poločas rozsekla 35. minuta, kdy se po pěkné kombinaci prosadil Štorc. „Herně jsme v prvním poločase drželi s Modrou krok. Ale vyloženou šanci jsme vlastně ani neměli," přiznal domácí trenér Václav Řezníček.
I druhé dějství začaly aktivněji Libochovice. Ale ve finální fázi byly jalové. Hostům dodal klid v 62. minutě Fichtner, který se prosadil díky tečované střele. „Pak jsme hru naprosto ovládali," zdůraznil Rákosník. Výhru Modré ještě podtrhl hlavou Podolský a v závěru po pěkné kombinaci Mayerhofer, který si připsal premiérovou trefu v dresu Modré. „Byl to velmi dobrý kolektivní výkon, hráli jsme dobře kombinačně a vzadu zodpovědně. Dobře hrála obrana v čele s brankářem. Jen ta koncovka nás trápí, jinak by byl výsledek ještě o dost vyšší," dodal Rákosník. „Modrá vyhrála zaslouženě. Ale myslím, že na krajský přebor to stačit nebude," uzavřel vše libochovický kouč Václav Řezníček.

Lovosice si přivezly dva body z České Kamenice, kde domácí stále nemají klid a musí myslet na zadní vrátka. „Jednoznačně jsme dva body ztratili. Hlavně díky prvnímu poločasu," kroutil hlavou trenér Pavel Mokráček.
Lovosice šly do vedení po standardní situaci, když se prosadil Kočina. Domácí vyrovnali minutu před pauzou, penaltu proměnil Cempírek. „Kopali jsme ještě jednu. K ní se nahrnul Pavel Vaněk, ovšem branku vůbec netrefil. Hodač šel sám na branku, v dobré pozici byl Mach. Ale bohužel," litoval Mokráček. Po změně stran to bylo vyrovnané. „Dvakrát nás podržel Martin Vaněk, na druhé straně trefil Mandys po skvělé akci Cempírka břevno," vzpomínal. Penalty domácím nevyšly. „Bohužel, to nám nejde. Nedá se nic dělat. Jedeme dál. K jistotě záchrany potřebujeme ještě dvakrát vyhrát," myslí si Mokráček, který navíc přišel o vyloučeného Myslivečka. „Velmi přísné," dodal.

Osud Velkého Března v soutěži už je nejspíše zpečetěn, přesto se fotbalisté Jiskry chtěli porvat o body v Křešicích. Začali parádně a šli do vedení, nakonec ale padli 1:5. „Je to škoda. Vedli jsme a mohlo to být i 3:0 pro nás. Měli jsme šance, nastřelili břevno. Jenže přišla chyba, domácí vyrovnali a pak šli ze sporné penalty do vedení. Tři góly z pěti vůbec nemusely být, kdyby rozhodčí pískali, jak měli. Všechny sporné situace pískali pro domácí, myslím, že to hodně ovlivnili," zlobil se předseda Jiskry David Řezáč.
Hosté měli šanci i za stavu 3:1 pro Křešice, neproměnili ale penaltu. „Byl to zápas blbec, sporné situace nás srazily a už jsme chtěli jet pryč. Osobně jsem zvědavý na video," dodal Řezáč.
Jeho tým je předposlední a na soky ztrácí deset bodů. „Musíme soutěž nějak důstojně dohrát, aby to neskončilo ostudou," uzavřel předseda.

Výsledky: Libochovice - Modrá 0:4. Branky: Štorc, Fichtner, Podolský, Mayerhofer, ŽK 4:2, poločas 0:1, r. Průša, 80. Libochovice: Krpeš – Urban, Wiesner (77. Srbecký), Oliva, Chlouba – Košťál (72. Oros), O. Hudik, Musil, Novák – M. Hudik, Šturm (88. Spodniak). Č. Kamenice - Lovosice 1:2 np. Branky: Cempírek z pk. – Kočina, ŽK 4:5, ČK Mysliveček (K), poločas 1:1, r. Maleček, 80. Lovosice: Šafránek – Drbal, Kočina, Baborák (67. Kovařík), Zdvořák, Espinosa, Suchý, Durček, Culek (67. Hušek), Krpeš, Vochomůrka. Křešice - V. Březno 5:1. Branky: Lepič 2, Schoř, Rusý, Lenrt – Borovec, ŽK 1:2, poločas 2:1, r. Rouček, 50. Křešice: Větvička – Schoř, T. Hrdý, L. Hrdý, Patka, Kühn, Loula, Lenrt, Lepič (72. Rusý), Bezemek, Pácl.

I. B třída sk. B

Celkem tři okresní derby mělo na programu 22. kolo fotbalové I. B třídy sk. B. A ve všech případech se z výhry radovaly domácí celky. Černivským pomohly ke třem bodům i dvě vlastní branky Litoměřicka C. První Bohušovice se v úvodním poločase nemohly prosadit a musely dohánět manko, nakonec se jim to po změně stran podařilo a zdolaly Lukavec 3:1. Nejsnazší úlohu tak měl Bezděkov v duelu s Podřipanem Rovné. I když hrál od 42. minuty bez vyloučeného Flodra, vítězství 4:0 si zajistil.

Výsledky: Černiv – Litoměřicko C 3:2 (2:1), Lubas, vlastní 2 – Flégl, Vlašič, ČK Klug – Flégl. České Kopisty – Hrob 9:0 (4:0), Rážek 3, Tůma 2, Plzák, Kunert, Kutzler, vlastní. SK Bezděkov – Podřipan Rovné 4:0 (1:0), Čaněk, Čížek, Jirásek, Hlavsa, ČK Flodr (B.). Bohušovice – Lukavec 3:1 (0:1), Kyzlík 2, Barcal – Zabák. Dubí – Liběšice 1:2 (0:1), Solar – Knop, Petrus. Unčín .- Soběchleby 2:1, Ohníč – Svádov / Olšinky 0:3. (lap, zem, pp)