Toto varovní pro hosty dostatečné nebylo. Ve 12. minutě nechala obrana hodně prostoru Eiseltovi, tak se do míče ze 30 metrů opřel a Michovský skákal naprázdno.

O dvě minuty později Štětí váhalo s odkopem a nabídlo domácím zvýšení náskoku. Obrovskou tutovku ale Spořice zazdily. V 17. minutě zahrávalo Štětí první roh a hned z toho bylo vyrovnání. V nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Belák. Žádný obrat ale vstřelená branka nepřinesla. Nebezpečně letící míč z trestného kopu zahrávaného Camplem musel vyrážet Michovský. Volný přímý kop zahrávalo i Štětí a gólman Pechar pro jistotu vyrazil balón na roh.

Pak si s obranou pohrál Vrba a hosté si oddechli až po zásahu Ransdorfa. Ve 28. minutě si na krásně letící míč naběhl Vrba, hlavou ho ideálně netrefil, ale jeho odskok překvapil – 2:1. V závěru poločasu mohli domácí náskok pojistit z několika volných přímých kopů, ale Campl vždy trefil jen zeď.

Začátek druhého poločasu byla velká nuda. Domácí pozorně bránili a hosté, kteří měli sice míč na svých kopačkách o něco častěji, působili ospalým dojmem a nebezpečnější akci si nevytvořili. Zkusili to změnit dvojím střídáním, ale žádnou velkou změnu to nepřineslo. Jedinou šanci na vyrovnání měli hosté v 73. minutě. Stejskal uvolnil Slaničku, ale ten pálil mimo. Devět minut před koncem se rozhodlo. Obrana Štětí, která se v těchto okamžicích už více věnovala útočení, se nestačila vrátit a Škultéty upravil po samostatném úniku na 3:1.

„Výhra domácích byla zasloužená. Chuť po vítězství byla na jejich hře vidět od začátku až do konce. Snažili se hrát ze zajištěné obrany a překvapovat rychlými brejky. Naše mužstvo předvedlo slabý výkon. Hra bez nápadu a pohybu nám přinesla jen několik náznaků šancí. Forma hráčů zůstala daleko před branami spořického stadionu. Teď nás čeká anglický týden. Ve středu semifinále poháru doma s Vilémovem a v sobotu mistrák s Kadaní. Domácí zápasová série pak pokračuje ve středu předehrávkou s Neštěmicemi," prozradil štětský sekretář Milan Plíšek.

Spořice - Štětí 3:1

Branky: Eiselt, Zralík, Škultéty – Belák, ŽK 2:3, poločas 2:1, r. Mareš, 80.
Štětí: Michovský – Ransdorf, Šimral, Šmidrkal, Koráň (62. Tůma) – Kucler (62. Poráč), Malák, Slanička, Stejskal – Belák (85. Kotrba), Tichý (77. Matuszewski).