Po prvním poločase to na tak vysoké vítězství nevypadalo. Hosté celkem drželi krok. Přesto inkasovali jako první, když se ve 14. minutě prosadil Müller. Hosté se prosadili po standardce Hynka, ale před poločasem zajistil druhou trefu Roudnických Nádeníček. Poté se domácí konečně rozjeli a nastříleli soupeři dalších šest gólů.

„Tak úplně jednoduché to nebylo. To ale není žádný zápas. V prvním poločase jsme hráli do plných. Soupeř má mladý a běhavý mančaft, dokázal doma potrápit i Kolín. Terén byl díky počasí těžký, takže i kombinace vázla. Postupem času však hosté odpadávali a závěr se změnil v exhibici," mohlo těšit kouče vítězů Pavla Janečka.

Tomu chyběla řada hráčů základní sestavy. „Vždyť nám je doma před týdnem sudí vyžlutil, museli nuceně absentovat. Naštěstí jsme to i tak zvládli. Už moc netrénujeme, v úterý mají ti, co si udělají volno, brigádu na stadionu. V posledním kole hrajeme v Králově Dvoře. Původně se to mělo hrát minulý týden, nyní zase záleží, jak dopadne soupeř v utkání, které hraje v týdnu. Možná nakonec nastoupíme už v pátek," dodal Janeček.

„Naše klasika. Opět jsme soupeři darovali většinu branek, takže nás tradičně srazily vlastní chyby. Poločas jsme ještě ubojovali, ale druhý poločas byl z naší strany nedobrý," zhodnotil trenér Jiří Studík poslední výkon Hlavice v ČFL.

Roudnice - Hlavice 8:1

• Branky: 14. a 49. Müller, 64. a 83. Kešner, 74. a 87. Macháček, 75. Bíro, 36. Nádeníček – 27. Synek, ŽK 2:0, poločas 2:1, r. Němec, 100.
• Roudnice: Rohlíček – Chalupa, Petrášek, Hamouz, Kučera – Macháček, Bíro, Kešner, Nádeníček (72. Gaube) – Müller (81. Mikas), Brandejs.
• Hlavice: Zíka – Benetka, Synek, Chlumecký, Doležal – Válek, Kulhánek, Maňas, Slabý (77. Kulhavý) – Zdražil, Havránek.