„Nehráli jsme to, co předchozí zápasy. V první půli jsme hráli jenom čtvrthodiny nebo možná dvacet minut. Jinak jsme kopali dlouhé balony," popsal první první poločas trenér Chomutova Robert Vágner.

Trest za pasivní hru přišel už v jedenácté minutě. Po rychlé kombinaci ve středu hřiště se dostal před Zaťka roudnický Kalaš a s přehledem poslal míč přesně k tyči chomutovské branky.

Za několik minut měl možnost vyrovnat Vait, ale jeho tvrdou ránu vyrazil roudnický brankář Brauneis mimo tyče.

„Když jsme začali hrát po zemi, tak jsme se trochu zlepšili. Ale dnes nám chyběla fotbalovost a kvalita," komentoval první poločas Robert Vágner.

Do druhého poločasu nastoupil na straně Chomutovských místo Klimeše ofenzivní Urma a bylo to jedno z mála střídání, která mohl trenér provést. „Neměl jsem to ani šanci oživit, na střídání jsem tam měl dva lidi. Ve druhé půli jsme začali hrát na jednoho defenzivního záložníka a čtyři ofenzivní.  Bylo to na hráčích, kteří byli na hřišti," komentoval situaci na lavičce Vágner.

Vyrovnat se ale Chomutovským nakonec podařilo. Po šanci Roudnických, když se hnali sami na Zaťka, vyrovnal v 93. minutě Doksanský. Hosté sice ubránili rohový kop, míč ale byl do pokutového území několikrát vrácen. Nakonec se k němu dostal právě Doksanský a nekompromisně ho poslal do sítě. „Bod, který jsme zachránili v poslední minutě, bylo asi to největší, co jsme mohli dokázat," okomentoval stručně záchranu zápasu Robert Vágner.

„Je to samozřejmě zklamání, když dostanete gól na 1:1 takhle pozdě. Na druhou stranu ale i ten jeden bod má z Chomutova svou cenu. Měli jsme asi víc tutovějších šancí, ještě v 91. minutě jsme mohli rozhodnout, to se ale nestalo. Co mě však hodně těší, to je fakt, že v utkání dostali příležitost kluci, kteří předtím tak často nehráli. A zvládli to velmi dobře. Potvrdili, že kvalitu mají," dodal roudnický trenér Karel Zuna.

Už zachráněná Roudnice hostí v dalším kole pražskou Admiru.

Chomutov - Roudnice 1:1

Branky: 93. Doksanský – 11. Kalaš, ŽK Vait, Doksanský, Česlák – Svátek, poločas 0:1, r. Kalenda, 482.
Chomutov: Zaťko – Vait, Nobst, Česlák, Adjei – Doksanský – Strada, Česlák, Tafat, Klimeš (46. Urma) – Pikl.
Roudnice: Brauneis – Veselý, Čížek, Verbíř (69. Holub), Kučera (79. Mareš), Mujagič (65. Kabele), Hanuš (77. Šimkovský), Křeček, Kalaš (84. Svátek), Čelustka, Šraga.