Do skulinky ve středu obrany si naběhl českolipský Jordák, napoprvé sice ještě Pechatého neprostřelil, míč se mu však vrátil a podél domácího gólmana otevřel skóre. Z vedení se Arsenal dlouho neradoval. Nejprve zkoušel pozornost Bojčuka Hrdlička, českolipský brankář raději vyboxoval míč nad břevno, což se neukázalo jako šťastný tah. Z následného rohu totiž prodloužil míč Macháček a Kratochvíl byl u zadní tyče přesný – 1:1. V 11. minutě se do nadějné příležitosti dostal na druhé straně po uličce Knobloch, Pechatý však svůj tým při tutovce podržel.

Ve 20. minutě se znovu měnilo skóre. Bojčuk neudržel přímý kop Hrdličky a pro Brožíka bylo lahůdkou doklepnout míč do sítě – 2:1. Českolipští se snažili rychle odpovědět, za obranu si zaběhl Jordák, ale branku netrefil. Ve 22. minutě našel dalekonosným pasem Kratochvíl na pravé straně Medka, ten posouval na Brandejse, ovšem českolipská defenziva tentokrát odolala.

Domácí nelitovali dlouho.  Po přenesení Píchy si pronajal pravou stranu Kala, zasekl míč doleva a trefil za vápnem parádně – 3:1. Ve 28. minutě prošel do vápna Hrdlička, nechtěl pálit z úhlu, ale spoluhráče přihrávkou nenašel.

Vstup do druhé části měli znovu lepší hosté. Jordák naštěstí pro domácí trefil ve 49. minutě Pechatého a dorážka Nikovskiho šla nad. O chvíli později loboval po pasu Hrdličky přes vyběhnuvšího Bojčuka Kučera, obránci Arsenalu však míč do sítě nepustili. V 55. minutě hasil na poslední chvíli před Brandejsem nebezpečí strážce českolipských tyčí. V 60. minutě si na standardku z levé strany naběhl Vaněk a po jeho hlavičce Roudnice vedla 4:1.

Domácí kontrolovali průběh, soupeř se do vážnější příležitosti dostal až v 81. minutě, kdy hlavičkoval  nad Štálík. Do listiny střelců se mohl zapsat i Potočný. Hrdlička vysunul Nováka, ten našel střídajícího forwarda na vápně, ovšem jeho pokus lapil Bojčuk.

„Uvod byl katastrofální, byli jsme daleko od hráčů, špatně vyplňovali prostory. Naštěstí jsme brzy srovnali a pak přidali i další góly. I tak jsem do kabiny vletěl a řekl, že takhle ne. Druhý poločas jsme ovládli a vyhráli zaslouženě,“ poznamenal domácí kouč Marián Řízek.  „Začátek nám vyšel. Zaslouženě jsme vedli, Roudnice v tu chvíli nehrála nic moc. Bohužel jsme udělali spoustu individuálních chyb. Dostali jsme tři góly po standardkách. I když jsme se snažili s tím něco udělat, bylo to marné,“ dodal trenér Č. Lípy František Šturma.


Roudnice – Č. Lípa 4:1

Branky: 7. Kratochvíl, 20. Brožík, 23. Kala, 60. Vaněk – 5. Jordák, ŽK Kučera, Macháček, poločas 3:1, r.  Mokrusch, 530 diváků.
Roudnice: Pechatý – Kala, Vaněk, Kratochvíl, Pícha – Medek, Hrdlička, T. Kučera (77. Brhlík), Macháček (60. Novák) – Brandejs (68. Potočný), Brožík.
Česká Lípa: Bojčuk – Broschinský, Beran, Štálík, Zulič (64. Šmidrkal) – Knobloch, M. Kučera, Patka, Jordák (54. Barciaga) – Procházka, Vrabec (35. Nikovski).