Bez větších problémů si dokráčeli pro prvenství v letošním ročníku okresního poháru dospělých fotbalisté SK Roudnice, kteří ve finále porazili Mšené – lázně 4:0. Poražení takto smutnili i před rokem, kdy ve Vědomicích podlehli Bohušovicím.

V duelu dvou celků II. třídy (1. Roudnice, 9. Mšené lázně) se na branku dlouho nečekalo. V 11. minutě zůstal po rohovém kopu neobsazený Lebduška a střelou k tyčí dostal Roudnici do vedení. Po dvaceti minutách se solidním zákrokem po dalekonosné střele Joba vytáhl Fiala, ale z následného rohu inkasoval, když z první napálil míč Lebduška.

Ten mohl už v prvním poločase zkompletovat hattrick, ale po přihrávce Hubeného pálil v tísni jen do břevna.
„To vedení nás asi moc ukolébalo, soupeř se totiž také dostal do šancí. Mohli jsme dnes víc gólů dát, ale také nějaké dostat," nebyl spokojený s defenzivní činností týmu jeden z koučů vítězů Jiří Šmidrkal.
Na mysli měl akci Zelinky, kterého musel nadvakrát vychytat Šrettr. O chvíli později minula bomba Razáka jen těsně branku a v největší mšenské příležitosti nedokázal skórovat ani Briksa. Jeho sólo od půlky zastavil roudnický gólman a s dorážkou si poradili zadáci.

Krátce po změně stran mohl navýšit vedení SK Voves, proti byl ale Fiala. V 50. pálil nad Aubrecht, a tak se skóre znovu měnilo až v 58. min., kdy vyslal do uličky Hubený Lebdušku. Gólman si sice na jeho střelu sáhl, ale cestě míče do sítě nezabránil – 3:0. A spolupráce stejné dvojice se stejným výsledkem se opakovala i čtvrthodinku před koncem – 4:0. Další gól už lídr okresního přeboru nepřidal.

„Dá se asi říct, že to bylo povinné vítězství. V prvním poločase byla ale naše hra hrozná, bohužel je znát, že už je konec soutěže. Máme nějaké zraněné, ta sestava není ideální. Kombinujeme to s dorostem, ale i ti mladí kluci toho už mají za celou sezonu asi plné kecky," poznamenal Šmidrkal.
Celkově ale hodnotil středeční odpoledne jako vydařené. „Ale jo, vyhrálo se a i s výsledkem jsme nakonec spokojeni. V mistrovské soutěži skončíme první, postoupíme, tady jsme vyhráli pohár. Máme tedy double. No a ten moc mančaftů v republice nemá, ani Slavie nebo Sparta," uzavřel se smíchem hodnocení roudnický kouč.

SK Roudnice – Sokol Mšené – lázně 4:0

Branky: 11., 21., 56. a 75. Lebduška, ŽK Jarošík (Mš.), poločas 2:0, r. Bartůněk – Bartoš, Huml, 200.

Roudnice: Štettr – Voves, Job, Hyťha (76. Hlaváček), Klepáč (46. Srp) – Novotný (46. Aubrecht), Hubený, Trejbal (76. Matuszewski), Jansa – Lebduška, Stejskal (76. Husák).

Mšené – lázně: Fiala – Šanda, Hubáček, Jarošík, Kajetán – Fáry, Razák, Husák, Zelinka – Brůža, Briksa.

Bude doplněno