Hosté se ještě nestačili seznámit s nepříliš kvalitním terénem a už inkasovali. Ve druhé minutě cábelíci odcentrovali z pravě strany a u tyče dorážel špatně pokrytý Kraus – 1:0.
Odpovědět mohl po standardce Šraga, míč proletěl vápnem, ale skončil v náruči Michni. Ve čtvrté minutě chyběl v náběhu za obranu Kalašovi jen krůček, aby postupoval sám na branku. Po faulu na Kučeru dostali Roudničtí výhodu přímého kopu, Křeček se však mezi tyče netrefil. Ve 20. minutě kryl Pechatý na druhé straně slabou hlavičku Krause. Ve 34. minutě ale hostující gólman kapituloval podruhé, po rohovém kopu míč ještě přiklepl Sabou Bálkovi a ten se nemohl netrefit – 2:0.

A pro hosty bylo ještě hůř. V 39. minutě přišel další roh, zmatky v obraně a u pravé Pechatého tyče byl nejdůraznější Neuberg – 3:0.

Před odchodem do kabin zatáhl akci po křídle Kalaš, po jeho přihrávce do dobré pozice však v nejnevhodnější okamžik uklouzl Kučera. Co byla platná Roudnici územní převaha, častější držení míče, když prohrávala o tři branky.

Do druhé půle vyrazili hosté se čtyřmi novými hráči a brzy snížili na 3:1. Po rohu byl v malém vápně nejdůraznější Holub. Na druhé straně po akci Varadi vytlačil Pechatý Bálka včasným vyběhnutím z úhlu a míč vyrazil.

V 71. minutě unikl roudnický Verbíř, našel Kalaše, ale ten hlavou těsně minul. To byla velká škoda, kontaktní gól by cábelíky znervózněl. Nestalo se a domácí naopak pět minut před koncem opět po rohu upravili na konečných 4:1, když úspěšným zakončovatelem byl nepokrytý Neuberg.

„Jsem zklamaný z výkonu jednotlivců. Asi nikdo nečekal, že prohrajeme právě tady. Ale nemůžeme se divit. V našem vápně jsme nedůrazní, u soupeře pro změnu málo důrazní.  Dostali jsme tři góly z totožných situací, to je prostě chyba. Tu porážku si musíme důkladně rozebrat. Nemohli jsme čekat, že na jaře všechno vyhrajeme, ale tahle porážka nás hodně mrzí," přiznal trenér Roudnice Zdeněk Hašek.

Králův Dvůr - Roudnice 4:1

Branky: 39. a 85. Neuberg, 2. Kraus, 34. Bálek – 51. Holub. ŽK Soldát, Vybíral – Kalaš, Petrášek,  Veselý, Svátek, poločas 3:0, r. Drábek – Šedivka, Dujsík, 400.
Králův Dvůr: Michňa – Petr (90. Krupička), Nohýnek, Neuberg, Zelenka – Varaďa (86. Dochtor), Sabou, Soldát, Kraus (75. Vybíral) – Bálek (89. Vosýnek), Franěk (46. Dušek).
Roudnice: Pechatý – Šimkovský (46. Kratochvíl), Petrášek, Veselý, Šraga – Mareš (46. Čelustka) – Kabele (46. Verbíř), Křeček, Holub, Kučera (46. Krystan) – Kalaš (74. Svátek).