Chomutov začal dobře. Už v 5. minutě zahrával Janošík z levé strany rohový kop a našel přesně hlavu rozběhnutého Kubíka. Pro stopera FC nebylo problémem dostat domácí do vedení (1:0). I dalších dvacet minut byli Chomutovští lepší. Hrozili hlavně ze standardních situací, ale ty už v podaní dlouhánů Kubíka a Bočka zůstaly nevyužity.

„Na začátku utkání jsme chtěli vlítnout na Brozany. Chtěli jsme je „zapresovat". Podařilo se nám dát gól a prvních pětadvacet, třicet minut jsme hráli velmi dobře. Po půlhodině převzaly otěže utkání Brozany, začaly kombinovat, přečíslovaly nás a rezultoval z toho gól," řekl k úvodní půlhodině utkání útočník Martin Boček. Ve 37. minutě přišla jediná gólová příležitost Sokola a srovnání. V rychlém protiútoku se dostal k míči Šollar a prostřelil Zaťka. I když si chomutovský brankář na míč sáhl, nestačilo to (1:1).

Na začátku druhého poločasu byli naopak aktivnější hosté, „bílí" hru po patnácti minutách vyrovnali. Do příležitostí se ale už nedostávali ani ze standardních situací. Nejvíce zahrozil Gedeon, který se rychlým zahráním trestného kopu z velké vzdálenosti snažil překvapit dalece stojícího Lipše, míč ale bránu těsně minul. Když si příležitosti nevypracovaly ani Brozany, zdálo se, že utkání míří k penaltovému rozstřelu.

Až přišel trestný kop Sokola v 90. minutě a dlouhý balon na hranici malého vápna. V chumlu hráčů „lízl" míč hlavou Boček a balon zapadl přesně k tyči chomutovské brány (1:2).

Zklamaný po utkání byl brankář Radek Zaťko: „Byli jsme ustrašení, báli jsme se hrát dopředu. Hráli jsme na „schovku" a čekali, kdo něco vymyslí. Jestli hrají z mančaftu jenom tři hráči, to je málo. Musíme hrát v jedenácti lidech a pak to půjde. Nemůže se dalších osm lidí schovávat," vyjádřil se v rozhovoru na sociální síti.

Brozany jsou se šesti body v čele skupiny B, v dalším kole hostí Souš.

FC Chomutov – SK Sokol Brozany 1:2●Branky: 5. Kubík – 37. Šollar, 90. vl., ŽK 1:3, poločas 1:1, r. Šálková, 145.
●Brozany: Lipš – Dunderovič, Cibulka, Franc, Studecký – Bubeníček, Zadina, Šollar, Golovko (71. Kalivoda) – Brandejs (60. Hajro), Benda.