Favorizovaní domácí skórovali už ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Gajecký. Po čtvrthodince hosté srovnali a kontrolovali hru. „Oproti minulým zápasům, kdy se nám příliš nedařilo, jsme udělali nějaké změny v sestavě. A myslím, že jsme nepodali špatný výkon, dá se na něm stavět,“ poznamenal hrobecký trenér Jaromír Kala.

„Domácí mají kvalitní mančaft, ale ještě zhruba v 70. minutě to nebylo zdaleka rozhodnuté. Teď nás čeká trojice zápasů se soupeři, kteří by měli být o něco hratelnější. Navíc už budeme snad i kompletní. Tyhle duely nám teprve ukážou, jak na tom jsme,“ poukázal Kala na to, že jeho tým už má za sebou aktuálně druhého, třetího, čtvrtého i pátého v tabulce. Nyní Hrobce čekají Louny, Velvary a Meteor.

"Za aktuální umístění jsme rádi. Máme však za sebou pouze první třetinu podzimní části. Když se dělají body, tak to mužstvo posunuje,“ uvedl domácí kouč Zdeněk Hašek a přiznal, že s Hrobci to nebyl jednoduchý zápas.

„Důležité je urvat utkání, ve kterém se až tolik nedaří. Jako zrovna dnes,“ řekl a ocenil bojovnost, vůli po vítězství i fakt, že se týmu dařily standardní situace.

Hostouň - Hrobce 3:1

Branky: 4. Gajecký, 67. Šilhan, 79. Dukát 16. - J. Slavíček, ŽK 3:2, poločas 1:1, r. Trska, 200.

Hrobce: Sailer - Matoušek, Kejval, Šimral, Fary - A. Kühn, Polák, P. Slavíček - J. Slavíček, Belák, J. Kühn (78. Mikas).