Hosté, kteří se mohou chlubit nejlepší defenzivou, diktovali od úvodní minuty tempo a měli i první šanci, když už ve druhé minutě trefil Trup z přímého kopu spojnici branky domácích. V sedmé minutě se po centru Krejčíka nejlépe orientoval Říha, ale zakončil jen do gólmana.

Poté se poprvé osmělili i domácí, ovšem Pokorný v lounské brance střelu z pravé strany vyrazil a Suchý odhlavičkoval míč do bezpečí. V 10. minutě pálil nebezpečně, ale těsně mimo Minařík. Ve 12. minutě se hosté dočkali, když se po centru Krejčíka znovu orientoval nejlépe Říha a na rozdíl od první šance už míč do branky protlačil – 0:1.

Tlak Loun neustával a mohlo být brzy 0:2, ale v jasné příležitosti nezakončil Exner do prázdné. V 26. minutě po dlouhém autovém vhazování využil znovu Říha nepozornost obrany domácích a prostřelil brankáře – 0:2. Těsně před poločasem ještě mohli domácí využít jediné zaváhání obrany Loun ke vstřelení kontaktní branky, ale Štorc svůj oblouček nasměřoval nad.

Druhá půle byla v začátku nepřesná z obou stran. Hosté se trochu zatáhli a domácí si se zahuštěnou obranou nevěděli rady. V 61. minutě se opět po centru Krejčíka dostal k zakončení Minařík, ale trefil opět jen těsně vedle. V 65. minutě namířil Trup přímý volný kop do protilehlého růžku branky domácích, ale Kysela skvěle vyrazil.

V 74. minutě se skóre opět měnilo. Po bleskovém vysunutí Exnera unikl hostující útočník celé obraně a podél brankáře zvýšil na 0:3 pro Louny. To byl zlomový okamžik, domácí odpadli a hosté mohli několikrát skóre zvýšit. Vše umocnila ještě červená karta pro domácího Horu v 82. minutě za faul na unikajícího Soukupa.

V 84. minutě pálil po rychlé kombinaci v jasné příležitosti Matyáš těsně nad a v 87. minutě se po přečíslení přetížené obrany Hrobeckých dostala dvojice hráčů do sólového úniku. Matyáš nezištně přihrál Krejčíkovi a ten do prázdné branky uzavřel na 0:4 pro hosty.

V 87. minutě ještě mohl Říha zkompletovat třetí brankou svůj dobrý výkon, ale z penalty přestřelil. Hosté si tak odvážejí čtyřbrankové zasloužené vítězství a tři body.

„Dnes nám vyšlo vše podle představ. Opět aktivní začátek, šance a konečně i branky. Chtěli jsme na domácí vytvářet neustálý tlak a využít naší rychlosti, což se dařilo. Ve druhé půli to byl zkušený výkon odměněný vysokou výhrou. Domácím musím přiznat snahu o kombinační hru, ale dnes nás zápas zastihl v dobré formě a soupeře jsme předčili ve všech činnostech," zhodnotil duel trenér vítězů Pavel Schettl.

Jeden z nejzkušenějších domácích borců, pro zranění absentující Karel Mikas, přiznal soupeři kvalitu. „Byl to na jaře asi vůbec nejfotbalovější tým. Hosté byli výborní na míči, měli tam nacvičené náběhy na pasy křížem, vyhráli zaslouženě.

My jsme jim to na druhou stranu usnadnili chybami. Měli jsme tam dvě nadějné šance, Štorc ale branku netrefil a J. Slavíčkovi chyběl jen kousek, aby zasáhl míč po přihrávce Brožíka. Definitivně rozhodl třetí gól, pak bylo hotovo. Tomáš Hora si pak za rozhodnutého stavu ještě nechal dát zbytečnou červenou.

Hrobce - Louny 0:4

Branky: 12. a 26. Říha, 74. Exner, 87. Krejčík, ŽK 2:1, ČK Hora (Hrobce), poločas 0:2, r. Mareš, 60.
Hrobce-Roudnice: Kysela – Hendrich (82. Horký), Polák, Bartůněk, Kühn – Púčala, Štorc, Hora, Sekera (46. P. Slavíček) – Brožík, J. Slavíček (82. Lukeš).