V této fázi důležitého střetnutí si se zakončením ani náhodou nepotykali postupně na straně domácích Šalda, Brožík, Pavlíček. Na druhé straně se drbal za ušima Kotlan. Hned dvakrát. Co ovšem nelze opomenout, to jsou výkony obou gólmanů. Lovosického Marka a zejména jeho protějšku Michala Plochého. Oba čarovali. Ten druhý mnohem častěji. Do přestávky totiž zabránil znovu Pavlíčkovi, Brožíkovi bravurními zákroky v tom, aby poslali ASK do vedení. Okřídlené, že když se netrefíš, trpíš, se naplnilo v závěru prvního dějství. To po jednom z brejků a následném rohovém kopu totiž nejvýše vyskočil Ba Tidiana a trknul přesně.

Marek neměl možnost úspěšně zakročit. Ale ještě před odchodem do kabin mohlo být srovnáno. To z gólové parkety nevyšel záměr Macháčkovi poslat po diagonále balon za záda chomutovského brankáře. Ten si se „šmudlou" hravě poradil. Co nevyšlo lovosickému středopolaři, mohl vzápětí gólem do šatny vyretušovat hlavou levý bek Hušek. Marnost nad marnost tedy i v obráncově provedení. K první půli by se sešlo ještě poznamenat, že nebyla nouze ani o další slibné možnosti na straně ASK, ale obranný val Chomutovských pracoval relativně spolehlivě.

Druhá půle? To byl kopec snahy svěřenců kouče Antonína Marčaníka vyrovnat a dát nějaký gól navrch. Bylo by ovšem neobjektivní nenapsat, že jako první testoval Marka na druhé straně Ježdík. Jeho přímák skončil nad. Poté následoval další výprodej, ale i další a ještě větší zviditelňování Plochého. Pro toho se ovšem centrované balony do jeho výsostného území stávaly jednohubkami. Zjevně si na nich pochutnával.

Zpacifikoval i několik závarů, aby kapituloval až po Bírově střele z penalty. Tu sudí nařídil za hraní rukou v 87. minutě. Autor srovnání poté litoval, když chtěl vyšperkovat kombinaci tří z první ještě zpětnou příhrou na Pavlíčka. Litoval proto, že mohl skórovat do opuštěné svatyně.

„Nemám, co bych k podobnému výprodeji řekl. Na šance se nevyhrává. Přál bych si, abychom podobný zápas v jarních odvetách nezopakovali," dodal kormidelník ASK Antonín Marčaník.

„Když už jsme přečkali „vlastní smrt" a sami několikrát předvedli, jak se nemá koncovka řešit, litujeme toho, že jsme nedotáhli duel do úspěšnějšího konce," pokyvoval hlavou pragmatik Bičovský.

Lovosice - Chomutov 1:1

Branky: 88. Bíro z pen. - 38. Ba Tidiane, ŽK 2:3, poločas 0:1, r. Baum, 160.
Lovosice: Marek - Šalda, Obrtlík, Stejskal, Hušek - Macháček (46. Trnka), Bíro, Beran, Faust - Pavlíček, Brožík (84. Espinosa).

Mojmír Strachota