„Škoda, že jsme do přestávky nevyužili některou ze slibných příležitostí," smutnil po zápase litoměřický tandem. Na mysli měl především Stožického lob (16. min.), který skončil těsně nad břevnem opuštěné branky exligového gólmana Synotu a Bohemians Marka. Hlavička Pavlíčka (36.) po přímém volném kopu Stožického zapadla do náruče šťastně postaveného brankáře.

Jak Stožický, tak i Pavlíček své možnosti „okomentovali" pokrčením ramen. Ani pokus J. Dolejšky (41.) nebo ten dalekonosný stopera Berana nemířily do černého. Stejně tak dopadla i krátká klička Pavlíčka, kterou stihl vynulovat stoper Macek. Jinak by měl hostující útočník cestu na úvalskou branku volnou.

„Nezlobil bych se, kdybychom neprohráli," zaznělo po prvním dějství přání předsedy hostí, z pátku čerstvého ženáče Radka Banii. „To, co kluci do půle předvedli napovídá, že tady můžeme i vyhrát," lehce oponoval šéfovi klubu sportovní manažer FK Jaroslav Zlata.

Jeho přání se mohlo naplnit. To by se však nesměli Litoměřičtí v koncovce potkat s fotbalovým dnem zvaný blbec.

„Škoda, že jsme nevyužili ve druhém poločase další dvě příležitosti, do kterých se dostali Tichý a Pavlíček. Domácím se naopak za celý zápas vydařila jediná akce, kdy se po nakrátko rozehraném rohu a zblokovaném centru míč dostal k nepokrytému Škodovi, který svou střelou z první nedal Víškovi šanci zakročit," litoval zbytečné ztráty Knapík.

Jeho protějšek Tomáš Staněk neskrýval radost: „Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Mužstvo jsem varoval před nebezpečím brejků, což však neznamenalo, abychom směrem dopředu byli nuloví. To jsem se snažil o půli v kabině vysvětlit a současně zdůraznit, že musíme být v útočení drzejší. Hráči si to vzali k srdci, i když přiznám, že plichta by byla asi spravedlivější."

Úvaly - Litoměřice 1:0Branka: 80. Škoda, ŽK 1:3, poloča 0:0, r. Štrincl, 186.
Litoměřice: Víšek - M. Novotný, Beran, Svoboda (58. Smetana), Hála - J. Novotný, Rapavý (88. Hruška), Grunert, J. Dolejška (58. Tichý) - Stožický, Pavlíček.

Mojmír Strachota