Střetnutí 26. kola Fortuna ČFL mělo favorita v domácím FK. Poslední Hořovicko ovšem v Litoměřicích od prvních minut naznačovalo, že není možné jej předem pasovat do role outsidera. Svěřenci kouče Aubrechta bránili důsledně i v devíti, ale současně každou příležitost po nepřesné kombinaci soupeře využívali k brejkům.

První, ale především druhá půle, to byla narůstající převaha Litoměřicka. Až na brankáře Pechatého se do koncovky zapojili všichni hráči. Gólman středočechů Milan Herco doslova čaroval, když zlikvidoval několik tutovek, a když dvakrát na míč nedosáhl, poděkoval za výpomoc brankové konstrukci.
Vyznamenal se i při penaltě Vašuta (63.) za stavu 0:1, kdy o se vedení postaral v 50. min. Krůta, který potrestal chybu obrany. K nejzatvrzelejším hráčům domácích, kteří chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, patřil s obvázanou hlavou Marek Faust (tržná rána po srážce se spoluhráčem). Znovu a znovu se díky zrychlení dostával za záda hořovických obránců. Zasloužil se tak alespoň o vyrovnání.

„I když jsme prohráli až po rozstřelu, tak ztráta bolí. I ten bod je však dobrý, protože jsme favorita dlouho drželi v koncovkové křeči. A penalty? To je, byla a vždy bude loterie. V ní byli dnes domácí šťastnější," zhodnotil utkání trenér Hořovicka Pavel Aubrecht.

„Při Vašutově pokutovém kopu jsem se snažil předvídat. Rozhodl jsem se naštěstí správně. A pokud jde o to, že jsem kluky několikrát podržel? To je moje práce. Jaká je to radost uhrát v normální hrací době plichtu a přesto odejít jako poražený? Je to škoda. Mohli jsme totiž Litoměřicko za jeho výprodej potrestat tím, že bychom tady vyhráli," litoval ztráty nejlepší hráč utkání, hostující gólman.

„Nikdo z nás nepochyboval, že Hořovicko porazíme. Potvrdilo se ale to, co jsme předpokládali, tedy, že se soupeř před svým velkým vápnem zabetonuje a bude se pokoušet o rychlé kontry. Přesto jsme se měli brankově prosadit, protože příležitostí jsme si vytvořili víc než dost. Břevno, tyčka, neproměněná penalta a další slibné šance to dokazují výmluvně," vystihl fotbalový problém Litoměřicka středopolař Jiří Kabele.

Litoměřicko - Hořovicko 2:1 np

Branky: 71. Faust – 48. Krůta, ŽK 1:4, poločas 0:0, r. Pastyřík, 160.

Litoměřicko: Pechatý – Šimkovský, Černý (53. Valenta), Štancl, Hanuš – Kalaš, Grunert, Faust – Šlehofer, Kabele (59. Kolmistr) – Vašut.

Mojmír Strachota