Do vedení šli hosté po přesném přímém kopu Šlehofera. Pak sice dostal zbytečnou červenou kartu Kabele, ale i v oslabení Litoměřičtí udeřili. Po průniku Fausta z levé strany zastavila míč až síť Soukupovy branky – 0:2. Krátce po změně stran domácí snížili Štědronským, ovšem na vyrovnávací gól nedosáhli.

„Jeli jsme do Štěchovic s respektem, vždyť domácí sedmkrát za sebou vyhráli, ale zároveň jsme věřili ve vlastní sílu," poznamenal Michal Slabý, pro kterého byl zápas prvním v roli hlavního kouče Litoměřicka. Jeho svěřencům duel vyšel.

„Rychle jsme vedli, ale pak jsme si to zkomplikovali, když dostal červenou kartu Jirka Kabele, který byl faulován, musel střídat, ale ani se to nepískalo. Neodpustil si pak při odchodu komentář a rozhodčí ho potrestal."

Divizní derby Brozany (v pruhovaném) - Štětí skončilo po devadesáti minutách bez branek.
V divizním derby padaly branky jen z pokutových kopů

Domácí přesilovka nenakopla, naopak inkasovali ještě jednou. „Ve druhé půli hodně zjednodušili hru, dávali dlouhé míče, ovšem my jsme si s tím poradili. Parádně zahráli stopeři, ale absolutorium zaslouží všichni za to, jak to odmakali. Vždyť jsme hráli dlouho v oslabení. Štěchovice nic vážnějšího neměly, nebezpečnější akce byly spíš na naší straně. Výhru jsme si zasloužili, takový výsledek je zlatý a už jsme ho potřebovali."

Štěchovice - Litoměřicko 1:2

Branky: 52. Štědronský – 11. Šlehofer, 34. Faust, ŽK 5:6, ČK 79. Mareš – 16. Kabele, poločas 0:2, r. Starý, 188.

Litoměřicko: Pechatý – Šimkovský, Suchý, Hanzlík, Hanuš (93. Valenta) – Šlehofer, Štancl (62. Vobejda) – Kolmistr (88. Černý), Kabele, Faust (91. Grunert) – Kalaš (72. Vašut).