Tomu naopak v tomto utkání nebylo přáno a své konto nejlepšího střelce ČFL tentokrát nenavýšil. Do šancí se dostával, ale ani tu největší v podobě pokutového kopu po hodině hry nevyužil a nastřelil jen tyč. Ne, že by hráči hostujícího FK hráli druhé housle, ale nedali ani ty největší tutovky a stejně jako Melechovský dopadl Faust, kterého v 57. min. vychytal Čáp.

„Když si v zápase vytvoříte čtyři vyložené šance, neproměníte je, pak nedáte ani desítku, tak těžko můžete vyhrát. Zápas mohl klidně skončit pět pět, Jirny si šance vytvořily, proměnily je a po právu vyhrály. Víme, že jaro je z naší strany bída, způsobená absencí šesti klíčových hráčů. Po dlouhé době se vrací do hry Kolmistr, nadále chybí Hanzlík, Kabele, Suchý, Vašut a Vobejda, prostě kluci, se kterými jsme dělali body na podzim," svěřil se po utkání jeden z trenérů FK Michal Slabý.

„Naše povinnost v tomto utkání vyhrát. Stalo se, zaslouženě jsme získali tři body, ale po žádném přesvědčivém výkonu. Počasí předváděné hře moc nepomohlo, liják, vichr a místo toho, aby se hrálo po zemi, spousta míčů létala vzduchem bez adresáta. Pokud budeme chtít v příštím zápase pomýšlet na úspěch, pak se musíme výrazně zlepšit," nešetřil kritikou domácí trenér Václav Hradecký.

Jirny - Litoměřicko 3:0

Branky: 19. Kejha, 28. Stöckner, 73. Kocourek, ŽK 2:2, poločas 2:0, r. Váňa, 175.

Litoměřicko: Pechatý – Šimkovský, Grunert, Štancl, Hanuš – Valenta, Kolmistr (74. Frank), Černý, Šlehofer – Kalaš (83. Trekoval), Faust.

Mojmír Strachota