Litoměřicko A

FK Litoměřicko získalo v první polovině ČFL 24 bodů, což stačilo na 13. místo. Cíle byly (a stále jsou) ovšem o něco vyšší. „Chceme stoupat tabulkou, ideálně do lepšího středu. Prémie kluci dostanou, pokud budou do šestého místa. Samozřejmě si uvědomujeme, že k tomu vede dlouhá a náročná cesta. Tabulka je vyrovnaná a může rozhodovat každý gól," říká předseda FK Litoměřicko Radek Bania.
Litoměřicko se s některými hráči rozloučilo, jiní naopak přišli. „Odešli ti, co tady byli na hostování a úplně nenaplnili předpoklady a pak také ti, kteří chtěli třeba jinam. Posílili jsme mančaft o vyšší kluky, což se snad na jaře projeví. Trochu nás trápí koncovka, ale i to se snad zlepší. Potřebujeme vyhrávat především v domácím prostředí, abychom nalákali další fanoušky a také se posunuli do míst, kam chceme."

Brozany

Fotbalisté SK Sokol Brozany mají divizní skupinu B skvěle rozehranou, za prvním Nymburkem zaostávají jen o tři body. „Rádi bychom se v popředí tabulky udrželi, i když si myslím, že Nymburk a hlavně Kladno se budou na jaře prát o postup. Příprava byla celkem v pořádku, ale přiznám, že poslední přátelské duely nebyly podle našich představ. V nich jsme nepřesvědčili," dodává brozanský manažer Ján Kudlička. V odvetách bude Sokol spoléhat i na dvě nové posily. „Přišel Chukwuma a Barát, to by mělo být asi všechno."

Štětí

O udržení budou bojovat ve Štětí (13. místo, 15 bodů). „Je to tak, chceme se co nejdříve dotáhnout do toho klidnějšího středu," přiznává Pavel Dohnal, který v jarní části povede tým společně s Radkem Houškou. „Příprava proběhla podle možností, i když některé výsledky nám radost neudělaly. Zapojili jsme i dorostence a tréninková morálka se zlepšila. Cítíme z kluků, že tomu chtějí něco dát. Kádr se zkvalitní, přijdou dvě posily z Libiše a v jednání je ještě příchod hráče, který má i ligové zkušenosti a naposledy působil ve FNL."

Hrobce

V čele krajského přeboru jsou Hrobce, které před jarem mnoho novinek nepřichystaly. „Věříme, že stávající kádr má kvalitu," vysvětluje trenér Jaromír Kala. Tým opustil gólman Lukeš, naopak z Roudnice přišel Hubený. „Bohužel operace čeká Hendricha, ten tedy nebude k dispozici, ale jinak jdeme do odvet se stejným týmem. Je potřeba dobře odstartovat, abychom se nedostali sami po tlak."

Litoměřicko B

Asi největší změnou u Litoměřicka B je obsazení postu hlavního kouče, kterým se v zimní pauze stal bývalý ligový fotbalista Vlastimil Stožický. Litoměřičtí jsou šestí s 22 body, což vedení FK kvituje.
„Přiznávám, že výkony béčka jsem byl příjemně překvapen. Hlavně mě těší, že s těmi zkušenějšími kluky nastupují mladí, kteří se prosazují. V základu hrají i čtyři dorostenci, což je přesně to, co chceme. Aby se vykopali mezi dospělými a případně se i posunuli výš, tedy do áčka. Tak jako naposledy třeba Hýř se Strnadem. V tom chceme pokračovat a zabudovávat do mančaftu další odchovance," dodává předseda FK Litoměřicko Radek Bania