Svěřenci Jaroslava Zlaty si mohli z Loun (nebýt výprodeje tutovek) odvézt tři body. I přesto, že od 50. minuty dohrávali v devíti.

Do utkání vstoupili domácí se zjevnou chutí vyhrát. Jejich počáteční nápor však končil u pozorně chytajícího gólmana Vágnera. Po čtvrthodince se osmělili i Litoměřičtí. Ani oni se ale v koncovce nevyznamenali. Hlavu si drbal Šikl. Následoval ho, věkem ještě dorostenec, Jakub Novotný. Poté, když narůstal tlak hostů, musel spakovat své fotbalové nádobíčko Grunert (26. min.).

Po faulu uprostřed hřiště. Ten charakterizoval jeden z lounských příznivců: „Pánové, tak tomu se říká zářez." Faulovaný? Vstal a vyloučenému se omlouval: „To jsem nečekal." Že je ovšem psychika mocná čarodějka, se ví. Početní převaha Louny nenakopla. Opak se stal pravdou. Čelily totiž brejkům Hrušky, Tomáška s porcí nezbytného defenzivního štěstíčka.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Zlom mohl nastat v 50. minutě. Za Grunertem se poroučel po druhé žluté  i obránce Smetana. Ani přesilovka Loun proti citelně oslabenému soupeři nevedla k jednoznačnější převaze. Domácí se sice tlačili před Vágnera, ale jejich střelba byla žalostná. Naopak museli hned několikrát poděkovat svému brankáři Čížovi. Ten mimo jiné zlikvidovat dva samostatné nájezdy. Hosté si kalich hořkosti vypili do dna v 70. minutě. Po nešetrném zákroku na plejera zápasu Dolejšku byl litoměřický ofenzivní středopolař odvezen do nemocnice na šití. Aby nebylo všeho málo, M. Novotný dohrál duel se zlomeným prstem.

„Přes to, co jsme si užili, byli kluci blízko vítězství. Smekám před jejich myšlením. Nebetonovali ani v devíti. Hrozili neustále brejky. Tím udrželi soupeře v pozornosti směrem dozadu," pochválil svůj celek trenér  Zlata.

„Je to ironie. I přes všechna zmíněná pro a proti jsme ztratili body. Na stoprocentní šance jsme vyhráli 6:1. Na ty se ale nehraje. Daleko větší starosti mi dělá přeplněná marodka. Na té je momentálně pět lidí základní sestavy. Naštěstí je kde brát. Máme totiž dost nadějných odchovanců. Dostanou příležitost prokázat své kvality," připojil svůj názor šéf litoměřického FK Radek Bania.

Bezděkov důležité domácí utkání s Juniorem Děčín zvládl, ale snadné to podle slov trenéra  Martina Arazima neměl. „Soupeř nehrál špatně, bylo to hodně náročné."

Domácí se dostali do vedení v prvním poločase, kdy Hála vybojoval míč, posunul na Velebu a ten poprvé propálil hostujícího gólmana. „Pavel to uklidil k tyči. Musel nastoupit přes bolest, přesto nám pomohl. Bylo znát, že máme vpředu někoho, kdo dokáže udržet míč. V druhém poločase soupeř otevřel hru ve snaze alespoň srovnat. Bylo vidět, že chce dát branku a je mu jedno, jestli prohraje 0:1, nebo 0:4. Veleba pak z brejku přidal druhý gól. Ta výhra je samozřejmě cenná, teď jedeme do Kadaně a máme Blšany. Získat body z těchto zápasů bude hodně těžké."

Domácí mohli jít do vedení už po čtvrthodince, Stejskal ovšem faul na Beláka z penalty nepotrestal. To kadaňský Mikeš byl ze stejné vzdálenosti ve 22. minutě úspěšnější – 0:1. „Před poločasem se nám v podstatě šťastně podařilo srovnat. V kabině jsme udělali dusno a podařilo se nám dvěma góly rozhodnout. Zase jsme si ovšem celý zápas zbytečně zkomplikovali. Pokud chceme v Blšanech uspět, musíme podat o sto procent lepší výkon," poznamenal před blížícím se šlágrem trenér Štětí Jaromír Kala.


Louny – Litoměřice 0:0

• ŽK 3:2, ČK 26. Grunert, 50. Smetana (oba Litoměřice), r. Živnůstka, 300.
• Litoměřice: Vágner – Smetana, Kocman, M. Novotný, Tomášek – Rapavý, Grunert, Dolejška (70. Dráb), Hruška (85. Kuchař) – Šikl, J. Novotný.


Bezděkov – Děčín 2:0

• Branky: Veleba 2, ŽK 2:1, poločas 1:0, r. Roháč, 80.
• Bezděkov: Sailer – Řezníček, Matoušek, Čížek, Čaněk – Hendrich (78. Adelt), Andres, Job, Krása (80. Strýhal) – Hála, Veleba (88. Martan).


Štětí – Kadaň 3:1

• Branky: Rejman 2, Remenec – Mikeš z pen., ŽK 2:6, poločas 1:1, r. Hovorka, 200.
• Štětí: Michovský – Ransdorf, Tůma, Šmidrkal (46. Slanička) – Belák (83. Belák), Kucler, Stejskal, Mencl (60. Šimral) – Rejman, Tichý, Remenec.