Krajský přebor

V nejvyšší krajské soutěži zasáhly z Litoměřicka do bojů pouze Litoměřice.

Bílina – Litoměřice 2:2 (1:2). Branky: Novák (pen.), Baran –  Tichý 2, ŽK 3:3, ČK Gutsch (B.), r. Moder, 40.

Po třech zápasech se Litoměřičtí dočkali bodového zisku, když remizovali v Bílině 2:2. Tichý ve třetí minutě  prošel obranou a hosté vedli. O pět minut později byl před brankařem Vondráčkem opět sám Tichý, ale domácí gólman předvedl dva vynikající zásahy. Z protiútoku měl velkou příležitost Levý, ale jeho oblouček skončil nad. To potrestal Tichý v 10. minutě, kdy si naběhl před branku a podruhé zavěsil. „Pak se domácí přece jen zlepšili a srovnali hru. Z penalty pak před půlí dokonce snížili.

„V druhém poločase Bílina zlepšila na umělce pohyb, ovšem do vyložených šancí jsme ji nepouštěli. Proto nás musí mrzet zbytečná ztráta míče na levé straně, přetažený centr, který vzal vítr a vyrovnávací gól," poznamenal trenér hostujícího týmu Jaroslav Zlata. „Na konci jsme hráli na tři útočníky a měli tři vyložené šance. S bodem tak úplně spokojeni nejsme, ovšem s ohledem na to, jak se nám vedlo, či spíše nevedlo v předchozích duelech, to ještě jde. A celkem dobrý pocit mám i z předvedeného výkonu."

Litoměřice: Krupička – Dufek (Tomášek), M. Novotný, Kocman, Smetana – Rapavý (Hruška), Šikl, Grunert, Dolejška – Holly (J. Novotný), Tichý.


I. A třída

V A skupině I. A třídy remizovaly Pokratice i Hrobce, celky roudnické rezervy a Milešova nehrály.

Střekov – Pokratice 4:4 (1:2). Branky: Habrdle 2, Křeček, vl. – St. Krejčík 2, Bergmann, Vlašič, ŽK 2:2, ČK Bergmann (Pokr.), r. Šefčík, 60.

Hosté vedli už 3:1, ale domácím fotbalistům se podařilo stav utkání otočit. „Původně to vypadalo, že se ani nebude hrát. Nechtělo se domácím, ale ani nám. Rozhodčí však hřiště uznal. A postupem času sníh roztál a nebylo to až tak zlé. Po dvaceti minutách jsme vedli 2:0 a vypadalo to dobře. Před poločasem jsme si sice dali vlastence, ale krátce po změně stran jsme zase vedli o dva góly," vrátil se k duelu trenér Pokratic Michal Slabý.  Střekov po rohu snížil a pak zápas otočil. „Dostali jsme dva hodně hloupé góly od půlky.  Tři minuty před koncem se ale trefil Vlašič, takže se body dělily. Ta remíza je asi spravedlivá, domácí byli ve druhé půli lepší," přiznal Slabý.

Pokratice: Meško – Chvála, Faust, Vlašič, Bobek – Mikina, Grunert, Knop, Čejka – St. Krejčík, Bergmann.


Mojžíř – Hrobce 2:2 (0:2).
Branky: Tichovský 2 – Satran, Vokálek, ŽK 1:2, r. Šimeček,  120.

Hrobce vedly v Mojžíři už 2:0, ale nakonec se musely smířit jen s bodem. „Můžeme být rádi za bod, v prvním poločase dal soupeř dvě branky, ale měl i další šance, když nás zlobil hlavně Štorc," poznamenal sekretář domácího oddílu Josef Kolankiewicz.  „Hrálo se na těžkém terénu a už v desáté minutě unikl Štorc a po jeho centru dal branku Satran. V 15. minutě mohl srovnat Zabloudil, ale brankář Šafránek jeho střelu kryl. Pak unikl opět Štorc a jeho pokus zlikvidoval Koucký, ale o minutu později zvýšil na 2:0 pro hosty Vokálek po centru Štorce. Pak ještě zahrozil Zabloudil, ale Šafránek vyrazil na roh."

Branky se domácí fotbalisté dočkali až po přestávce. „Nejprve centroval Sikora a Král těsně minul branku, poté nastřelil Sládeček břevno, ale v 67. minutě už jsme se konečně dočkali. Míč se dostal k Tichovskému a ten propálil vše, co mu stále v cestě. O minutu později unikl opět Tichovský, ale brankáře neprostřelil, ovšem za dalších 60 sekund už bylo vyrovnáno.

Sládeček vyslal za obranu soupeře Tichovského, který unikl obraně a podél vybíhajícího gólmana skóroval," dodal Kolankiewicz. Deset minut před koncem hosté podnikli rychlý brejk a Klouček pálil těsně vedle.

Hrobce: Marek - Šafránek Marek – Trousil, Jakubec, Martin Šafránek, Ort – Štorc, Klouček, Vokálek, Císař –  Satran, P. Bartůněk.


I. B  třída

V B skupině I. B třídy zasáhly celky z Litoměřicka jen do tří zápasů. V Oldřichově dokázaly uspět Travčice, důležitý duel o špičku tabulky zvládly doma Brozany B a v okresním derby byly úspěšnější Křešice.

Oldřichov – Travčice 1:3 (1:2), Dědič – Obrtlík 2, Červenka. Brozany B – Dubí 2:1 (1:1), Hrebinka 2 – V. Karrmann. Křešice – České Kopisty 2:1 (0:1), Suchánek, Musil – Burza.