Modlanský Baník nastoupil v silně kombinované sestavě. Z různých důvodů chyběli Doležal, Tomáš Vavrinec, Dolejška, Dufek a dlouhodobě zraněný Pavel Karlík. Přesto se za partii, jakou Modlany s druhým týmem tabulky odehrály, nemusí stydět.

Mrzet je ale mohou neproměněné stoprocentní šance Jana Vavrince a Kupky z první půle, trochu laciné inkasované góly a také červená pro Martina Slavíka v nastaveném čase. Ovšem oprávněná, hrát rukou mimo vápno prostě ani brankářská legenda nesmí.
Slavík o míč přišel, když se v nastaveném čase při hře vabank vydal pomoct svým spoluhráčům do pole na průnik.

„Měl jsem dvě možnosti. Buď dostanu distanc já, že jsem ho nevyloučil, a nebo červenou vytáhnu s vědomím, že je hodně zbytečná. Možná by bylo lepší, kdybych zápas ukončil po devadesáti minutách, ale Modlany chtěly hrát a kapitán Pikl mi signalizoval, že ví, kolikrát Hrobce střídaly a kolik mám nastavit," posteskl si po zápase hlavní arbitr Antonín Suchánek s tím, že ho opravdu netěšilo Slavíka vyloučit.

Ve vyrovnaném a pro diváka pohledném zápase byli hosté fotbalovější, ale domácí si vytvářeli nebezpečnější šance. Ty úplně největší nedokázali proměnit. Drbat hlavu si mohou Jan Vavrinec a Radek Kupka. Oba se v první půli řítili sami na Sailera, ale branku dát nedokázali. Vavrinec trefil jen brankáře, Kupka ho sice přehodil, ale zároveň přestřelil i konstrukci.

Přesto šli do vedení domácí, vyražený míč poslal do sítě Ludík. Hned z výkopu předvedly Hrobce vydařenou akci, na jejímž konci stála Kalova úžasná trefa, na kterou ani exligový brankář Slavík nedokázal zareagovat.
Domácí drželi krok s podzimním lídrem až do 70. minuty. Po ní přišly dvě hrubé chyby v domácí obraně a rázem to bylo 1:3. Přesto se zdecimovaný Baník dokázal zmobilizovat a pět minut před koncem nádherným angličanem vykřesal naději Kupka. Jenomže stejně jako v první půli hosté odpověděli okamžitě. Rychlý brejk dotáhnul do konce střídající Mikas.

„Domácí nenastoupili kompletní, ale to se v dlouhodobé soutěži stane asi každému týmu. Byli jsme fotbalovější, ale byla tam spousta chybiček a domácí měli opravdu nebezpečné příležitosti. Až do nějaké 70. minuty jsme do nich bušili marně, naštěstí to pak přišlo a my dokázali vyhrát za tři body. To je pro nás hodně cenné i z toho důvodu, že konkurenti ze špičky tabulky zaváhali, takže jsme se zase posunuli na vrchol," dodal trenér SK Hrobce Jaromír Kala.

Modlany - Hrobce 2:4

Branky: 15. Ludík, 86. Kupka – 16. a 72. Kala, 74. a 87. Mikas. ŽK 2:6, ČK Slavík, poločas 1:1, r. Suchánek, 60.

Hrobce: Sailer – Kejval, J. Kühn (46. Tomášek), Matoušek, Hála – Polák, A. Kühn, Fary – J. Slavíček (79. P. Slavíček), Neuman (69. Mikas), Kala (89. Hubený).