Start do očekávaného duelu, před kterým oba týmy posílili mj. hráči z prvoligových Teplic, resp. Mladé Boleslavi, se lépe vydařil domácím. V šesté minutě rozehráli rohový kop a J. Biško tečoval míč tak nešťastně, že skončil u tyče kolínského Šedy.

Z vedení se Roudnice dlouho neradovala, hosté zakombinovali na pravé straně a Ondřejka snadno pronikl až do vápna, odkud bombou prostřelil Pechatého – 1:1.   

Vyrovnávací branka Středočechy nakopla, byli aktivnější, ale ani domácí nechtěli zůstat pozadu. Pozornost Šedy vyzkoušel Bíro, po něm slabě dorážel Vůch.

Roudnice - Kolín

Po změně stran Kolín udeřil znovu po pravé straně, odkud Ondřejka předložil míč volnému Stejskalovi, který nemohl odkrytou branku minout – 1:2. Vyrovnání měl na kopačce po přihrávce Svátka Blažek, přehodil si míč na levačku, ale těsně minul levou tyč. Rozhodnout o výhře mohli hosté vzápětí, nejprve vyprášil rukavice Pechatého dělovkou Michálek, ale ještě větší šanci měl v 64. minutě kanonýr Štoček.

Toho hned nadvakrát vychytal roudnický gólman. Trest tak přišel těsně před koncem, Svátek šel důrazně za vysokým míčem a stačil ho ještě špičkou poslat do sítě.

„Kolín jednoznačně patří mezi nejlepší tři celky ČFL. Ten zápas mi hodně připomínat utkání na podzim, kdy jsme také prohrávali 1:2 a stačili vyrovnat. Dostali jsme první gól, když hráči ještě asi oslavovali a díky naší nekoncentrovanosti Kolín srovnal.

Druhý gól byl také po hrubé chybě. Naštěstí je z toho alespoň ta plichta. A řekl bych, že spravedlivá. Fotbal se mohl líbit, k čemuž přispěla obě mužstva. V kádru soupeře nastoupili borci z Mladé Boleslavi, u nás nově zase Hamouz s Blažkem a z Teplic Vůch s Krátkým. Soupeř měl dva zraněné, ale určitě to nebylo z naší strany záměrné.

První odešel už v šesté minutě, to vypadalo spíš na natažený sval, druhý pak po střetu s Petráškem, který se otáčel a byl v tom nevině. Samozřejmě by nám bylo líto, kdyby zranění byla vážná, ale nebylo to úmyslné," dodal trenér Roudnice Pavel Janeček.

Roudnice - Kolín 2:2

• Branky: 6. vlastní, 87. Svátek – 8. Ondřejka, 51. Stejskal. ŽK: Hamouz, Kratochvíl, Blažek. Rozhodčí: Schröter – Langer, Simmerová. Poločas: 1:1. Diváci: 250.

• Roudnice: Pechatý – Krátký, Petrášek, Kratochvíl, Hamouz –  Vůch (73. Macháček), Chalupa, Bíro (84. Müller), Nádeníček (46. Brožík) – Blažek – Svátek.

• Kolín: Šeda – Čapek, J. Biško, Šourek (6. Jelínek), Kúdela – Ondřejka, Sedláček, Opiela (50. Michálek), Nešpor – Stejskal (88. R. Biško) – Štoček.