Trefili se Benda a Potočný a dvě kola před koncem první poloviny soutěže ztrácejí druhé Neratovice na lídra stále sedm bodů. Souš odjela z Brozan s porážkou 1:2.

„Je sice hezké, že budeme na prvním místě celou zimu, ale nás ještě čekají dvě velmi těžká derby, když po utkání v Litoměřicích hostíme Lovosice, a pak je tady ještě patnáct kol odvetné části," říká kouč Přemysl Bičovský a pokračuje: „A navíc nás začíná pronásledovat marodka, uvidíme, jak v závěru podzimu dáme sestavu dohromady. Proti Souši jsme kvůli problémům se svalem střídali Bittengela, stejný problém trápí i Kühna a nemocný je Klimpel. Byly tady v týdnu i problémy s chřipkami, a i to se zřejmě na výkonu projevilo."

V utkání se začalo hrát podle not Brozan a Vacho v domácí brance, v typicky dušičkovém počasí, příliš práce neměl. Hostující obranu dirigoval zkušený Johana (r. 1976), bývalý hráč Mostu, Liberce, Mladé Boleslavi a Sparty, a ta odolávala až do 26. minuty. Pak Vackův centr našel Bendu, soušský gólman Švarc si sice na jeho pokus sáhl, ale míč nakonec skončil v síti 1:0.

Pro Bendu to byla třináctá trefa ve stejné počtu odehraných utkání. Pak předvedl oku lahodící akci Marič, do jeho střely se však stačil v poslední chvíli vložit obránce Horák. Na hostující defenzívu našel recept v 43. minutě Potočný. Zaběhl si za obránce a přesnou střelou k tyči zaznamenal druhou branku. A stíhá Bendu, když si připsal na konto jedenáctý zásah.

Hned po přestávce Vacho pouze sledoval, jak tečovaný míč končí těsně nad brankou po střele Linkeho, ovšem následující rohový kop poslal do sítě Christof a hosté měli čtyřicet minut času na srovnání výsledku. Brozany hrozily z brejků, šanci zvýšit měl Potočný, který hlavičkoval těsně nad branku. Tam skončila i dělovka Mariče a deset minut před koncem se nevešla mezi tyče hlavička Bendy. Na hrot hostujícího útoku se v závěru vytáhl i Johana, ale na skóre se již nic nezměnilo a domácí tak získali další tři body. Ovšem tentokrát se na jejich zisk hodně nadřeli, což přiznal i domácí kormidelník.

„První poločas byl v naší režii, ovšem měl jsem strach ze standardních situací, tam hrozilo od soupeře největší nebezpečí. A také krátce po přestávce přišlo po rohovém kopu snížení stavu a nakonec jsme museli zbytek zápasu doslova odbojovat. Co nás provázelo celý podzim už v naší hře tentokrát nebylo, ale o to je naše vítězství cennější," byl s třemi body spokojený Přemysl Bičovský.

Brozany - Souš 2:1

Branky: Benda, Potočný - Christof, ŽK 2:2, poločas 2:0, r. Hanousek, 150.
Brozany: Vacho - Bittengel (46. Kopecký), Tupý, Uka, Vacek - Franc, Cibulka, Šollar, Marič - Benda, Potočný.