Na domácím hřišti si svěřenci Přemysla Bičovského poradili podle očekávání s účastníkem I. A třídy 5:1. Hosté se prosadili za stavu 2:0, kdy snižoval Rondoš.

„I když to byl pouze tréninkový zápas, hrálo se v tom obrovském vedru klasicky na 2 x 45 minut. Měli jsme samozřejmě převahu i spoustu šancí, ale ani Pokratice nehrály úplně zle. Pokud měly síly, držely celkem krok. Kladem také bylo, že se hrálo slušně a nikdo se nezranil," pochvaloval si manažer domácího týmu Ján Kudlička.

„Také bych řekl, že to z naší strany bylo celkem slušné. Bylo by samozřejmě smutné, kdyby nás třetiligový mančaft nepřehrával. Škoda, že jsme tři góly nabídli soupeři zcela zbytečně po svých chybách. Měl jsem z toho zápasu mnohem větší strach, ale jsem
spokojený," přiznal Michal Slabý, trenér Pokratic.

Těm se v přípravě podařilo porazit Českou Lípu 3:2 i České Kopisty 6:0. V dalším zápase se v sobotu dopoledne představí v Dobroměřicích.

To Sokol Brozany čeká v neděli premiéra v ČFL, když od 17 hodin hostí Písek.

SK Sokol Brozany – Sokol Pokratice 5:1

•Branky: Benda 2, Vlasák, Verbíř, Vacek – Rondoš, poločas 3:1.
•Brozany: Starczewski – Uka, Olejník (Tupý), Stehlík (Pelikán), Hrubý (Vacek) – Fígr, Grunert, Šollar, Verbíř (Benetka) – Benda, Vlasák.
•Pokratice: Slanina (Brkoslav) – Chvála, Novák, Vlašič, Bartoš – Dufek, Smetana, Bergmann, Knop – Rondoš, Báder (Kocman, Mikoláš, Suk, Špic, Rosenkranc).