Domácí zahájili dobře, ovšem nadějné příležitosti využít nedokázali. „Někdy po půlhodině jsme udělali dvě chyby a hosté nás za to potrestali," posteskl si lovosický trenér Antonín Marčaník. Malá domů jeho celku nevyšla. Ze standardky pak Kučera prostřelil Šafránka.

„Ve druhém poločase to bylo o něčem jiném. Bezděkov jsme zatlačili, nejprve srovnal dorážkou po centru Stejskala Hušek. Pak se trefil hlavou Rada a krátce po něm zakončil akci Janů Banda. Odpor soupeře jsme mohli asi definitivně zlomit při šanci Huška, ten ale prostor mezi tyčemi netrefil.

Za to nás Bezděkov potrestal. Naštěstí ale v závěru po přihrávce Bukače skóroval Macháček. Bezděkov mě docela překvapil, byl možná vůbec nejlepším mančaftem, co se u nás na jaře představil. Navíc mu zachytal Sailer. O výhře jsme rozhodli v úvodu druhé půle."

Bezděkovští mají po 25. kole na 10. místě stejně jako další tři celky 30 bodů, záchranu tedy ještě nemají jistou. „Body jsou důležité, ovšem v Lovosicích jsme s nimi zase tolik počítat nemohli. Domácí mají opravdu silný mančaft. Nechtěli jsme se hnát bezhlavě do útoku, ale zároveň bylo třeba, abychom nebyli zase moc zalezlí. Po velké hrubce Lovosic jsme se dostali do vedení. V kabině jsme si říkali, že je třeba přestát nástup domácích v úvodu druhé půlky. To se ovšem nepodařilo. Byli jsme pod velkým tlakem, v podstatě jsme se nedostali z vápna. V 53. minutě soupeř vyrovnal, o dvě minuty později přidal druhou trefu a v 65. minutě už to bylo 3:1. Sice jsme snížili, ovšem domácí si výhru vzít nenechali," dodal kouč poražených Jiří Ransdorf.

Ten také vyzdvihl výkon Václava Sailera. „Zachytal opravdu dobře, bohužel mu tentokrát příliš nepomohli obránci. My se musíme soustředit na další zápas, ve kterém hostíme Junior Děčín. Ten má jen o tři body víc než my. Nebezpečný je především doma, kde to na umělce umí.  My musíme věřit, že běhavý mančaft na našem menším hřišti udoláme."

FK Lovosice – SK Bezděkov 4:2

• Branky: Hušek, Rada, Banda, Macháček – Kučera, Čížek, ŽK 5:6, poločas 0:1, r. Beneš, 182.
• Lovosice: Šafránek – Hušek, Obrtlík, Rada, Kočina (76. Puravec) – Stejskal, Macháček (81. Kühnel), Janů, Dolejška – Bukač, Hladík (46. Banda).
• Bezděkov: Sailer – Čámský, J. Čížek, Job, Hála – Andres – Pištora, Vokálek – O. Čížek (80. Mrázek), Čaněk, Kučera.