Všechno mohlo být ale jinak. To by však musel své šance zužitkovat nejlepší domácí hráč Slanička. Ten nejprve hlavičkoval z malého vápna jen nad břevno a poté pro změnu z volného přímého kopu z dobrých 20 metrů střílel těsně vedle pravé tyče Drápelovy branky.

„Bohužel nám to dnes, ačkoliv kluci makali, nevyšlo. Místo toho, abychom po půlhodině vedli 2:0, přišly nepochopitelné chyby, za které nás zkušený soupeř dvěma stejnými brankami na bližší tyč dokázal potrestat. Rázem jsme prohrávali 0:2. Svoje šance minimálně na srovnání skóre jsme měli ve druhé půlce, ale nehraje se na šance, ale na góly, proto tady Český Brod zaslouženě vyhrál," přiznal zklamaný vedoucí domácího týmu Pavel Dohnal.

Druhý poločas byl přehlídkou promarněných šancí na obou stranách, i když blíže ke skórování a zvýšení náskoku byli hosté, především po zásahu Makovského, ale jeho gól nebyl pro údajné postavení mimo hru uznán.
„Přijeli jsme sem neprohrát vědomi si toho, že v předchozím kole domácí jen těsně prohráli na Kladně. To se nám i přes hodně tvrdou hru Štětí díky využitým šancím podařilo. Teď se připravíme na naše první vystoupení v jarních odvetách před našimi fanoušky, které sehrajeme s Mostem. To první se Souší bylo v důsledku nezpůsobilého terénu odloženo," podotkl prezident Českého Brodu Luboš Holý.

„Myslím si, že i přes vedení po první půli jsme naše vítězství v té druhé měli ještě potvrdit. Ale i tak za dnešní předvedený výkon musím celý mančaft pochválit," uvedl trenér středočeského týmu Zdeněk Šmejkal starší.

Štětí - Český Brod 0:2

Branky: 30. Křelina, 32. Hrdlička, ŽK 4:3, poločas 0:2, r. Milner, 151.

Štětí: Gabriel – Poráč (74. Horváth), Ransdorf, Vacek, Čámský – Hromas (46. Tichý), Mencl (82. Šmidrkal), Slanička, Kucler, Hrdý (62. Beruška) – Belák.

Č. Brod: Drápela – Šmejkal, Slicho, Hrdlička, Smola – Makovský (79. Balík), Moravec, Michálek (90. Skuhravý), Medek, Suk – Křelina (85. Hanzl).

Mojmír Strachota