"První poločas trochu ovlivnily dva hloupé inkasované góly. To s našimi hráči, kteří se viděli třeba poprvé, nebo po dlouhé době, zacvičilo. Snaha nám nechyběla, ovšem tempo a kvalita soupeře dnes byla taková, že jsme si s tím někdy neporadili nejlépe. Pro kluky je to každopádně cenná zkušenost, takové tempo musí přijmout jako normální a dále na sobě pracovat, zlepšovat se v individuálních dovednostech," poznamenal kouč reprezentace Václav Černý, který vede i českou "oficiální" šestnáctku.

S tou se nedávno také v Roudnici představil proti Švýcarsku (1:1). Jsou tedy mezi týmy rozdíly? "Je tady pár kluků, kteří mají zkušenosti i z hlavního týmu, ale rozdíly samozřejmě jsou. Je to v rychlosti, agresivitě, mnohdy i v kvalitě. Ale věříme, že třeba i ti menší hráči dozrají později, stejně tak jejich fyzično a naskočí třeba až do starších ročníků. Nechceme ale, aby byli bez reprezentačních zkušeností, proto jsou tyhle zápasy důležité."

Výběru hráčů pro Future tým ČR se trenéři věnují stejně jako hledání fotbalistů pro hlavní tým. "Tvoříme v podstatě dva kádry s přihlédnutím právě k té k fyzické vyspělosti."

Po utkání v Roudnici čekají výběr ČR U16 ještě dva zápasy Turnaje čtyř zemí. "Ve středu hrajeme ve Lhotě u Kladna s Belgií a v pátek v Praze na Aritmě se Švédskem," doplnil Václav Černý.   

Future ČR U16 - Dánsko U16 1:3

Branky: Kozák - Hjaelmhof 2, Frendrup. Rozhodčí: Pechanec - Vít, Mokrush. Poločas: 1:2. Diváci: 100.

ČR: Šerák - Zálešák, Kulig, Kubart, Podsadlo - Eichler, Polášek (56. Šmíd) - Hausknecht (63. Sláma), Kejř (56. Hapal), Škrabal (63. Čejka) - Kozák.

Dánsko: Birkso, Olsen, Lassen, Iversen, Jorgensen, Frendrup, Bisgaard, Stanley, Hjaelmhof, Sejr, Rasmussen, Henriksen, Jensen, Gronbech, Hansen, Lind, Gron, Madsen, Kirchheiner, Amundsen.