Úvod jim vyšel, hlavička Šollara ještě mířila mimo tyče, ale v osmé minutě skončila v síti tečovaná střela Bendy. Ke konci první půle se trefil i kanonýr Chukwuma, který tak navázal na dvě vstřelené branky v minulém kole na hřišti Čížové.

A že má nabito, potvrdil i po přestávce, když se prosadil ve 48. a 50. minutě. Poprvé to bylo po individuální akci, třetí branku vstřelil, když dorazil do sítě hlavičku Bendy, která se odrazila od břevna. Na hattrick mu tak stačilo necelých deset minut.

Zdálo se, že je jihočeský soupeř na kolenou, ale přišla 55. minuta a výhoda trestného kopu z hranice velkého vápna. Husarský kousek se povedl píseckému kormidelníkovi. Kouč Ondřej Prášil poslal na hřiště Kočího, ten se postavil k exekuci a parádní trefou snížil.

sport, hokej, Litoměřice a Vsetín
Stadion rozhodl v prodloužení, trefil se Miškář

Kočí dostal střeleckou chuť, přišla další dělovka a stav 4:2. A i na třetím úspěchu hostí měl podíl Kočí, když po jeho centru snížil Milec. Nakonec však domácí uhájili cenné tři body a v dalším kole ČFL se již zítra představí v Brozanech Vyšehrad.

„Dali jsme rychlý gól a docela nám to šlo. Kombinačně jsme hráli dobře. Jenže pak jsme se nechali zase zatlačit, stejně jako se Štěchovicemi,“ vrací se k utkání domácí záložník Matěj Marič a pokračuje: „Vůbec nevím, proč to je, že se bojíme o výsledek, i když vedeme 4:0. Dostali jsme tři zbytečné branky, ale nakonec jsme to zvládli. Nevím, co se klukům honí v hlavách, jsme dost zkušený tým, takže bychom to měli zvládnout. Naštěstí jsme teď výhru uhájili.“

Marič prokázal obdivuhodnou fyzickou kondici, na hřišti toho naběhal ze všech hráčů určitě nejvíce, a tak se dočkal zaslouženého potlesku při taktickém střídání v závěru.

Brozany – Písek 4:3

Branky: 41., 48. a 50. Chukwuma, 8. Benda – 55. a 78. Kočí, 84. Milec. Rozhodčí: Štěrba. ŽK: Cibulka, Bubeníček, Stehlík – Froněk, Rendla. Poločas: 2:0. Diváků: 130.

Brozany: Lipš – Franc, Cibulka, Stehlík, Bubeníček – Studecký, Slanička, Šollar (60. Tichý)¨, Marič (90. Vlasák) – Benda, Chukwuma (82. Barnat). 

Jakub Vítek